Evenimentul Zilei > Politica > Viorel Cataramă se încălzește pe margine pentru primărie și contraatacă. „Singurul proiect politic al lui Ludovic Orban este Ciprian Ciucu”
Viorel Cataramă se încălzește pe margine pentru primărie și contraatacă. „Singurul proiect politic al lui Ludovic Orban este Ciprian Ciucu”

Viorel Cataramă se încălzește pe margine pentru primărie și contraatacă. „Singurul proiect politic al lui Ludovic Orban este Ciprian Ciucu”

Liderul PNL, Ludovic Orban, și liberalul Viorel Cataramă au depășit faza declarațiilor războinice pe valoarea cotizației plătite (700 de lei, omul de afaceri, 5 lei președintele) și își dispută acum poziția de candidat al partidului, poate și al Opoziției, la Primăria Capitalei.

De aici a și început războiul dintre ei. După ce Cataramă a declarat că vrea să fie candidatul PNL la PMB, Orban l-a exclus din partid pe motiv de delict de opinie.

Cataramă a contestat decizia luată de Biroul Executiv în 9 iulie, iar peste mai puțin de o lună, Comisia de arbitraj a PNL București a infirmat decizia de excludere.

Cataramă, cu decizia în buzunar, a spus că face plângere penală împotriva lui Orban și a membrilor BEx care au votat împotriva lui pe motiv de încălcare a Statutului și a altor documente ale partidului. Președintele PNL nu a spus niciun cuvânt despre decizia Comisiei de Arbitraj, nici despre plângerea penală pe care o face Cataramă împotriva lui. Și nici despre propunerea omului de afaceri de a bate palma dacă își recunoaște vinovăția. Până luni seara. Când liderul liberal și-a menținut poziția inițială: aceea că Viorel Cataramă trebuia exclus deoarece a încălcat statutul și l-a înjurat. „Delictul de opinie este pedepsit conform statutului atunci când un membru nu respectă deciziile, atacă sistematic deciziile partidului, preşedintele partidului. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar da liber la înjuratul preşedintelui partidului?”, a declarat Orban la un post de televiziune.

„A făcut multe greșeli pe persoană fizică”

Viorel Cataramă spune că el activează în cadrul filialei PNL sector 2 și în cadrul organizației București și se pregătește de alegeri. „După cum reiese din ceea ce se vede în spațiul public, sunt singurul care ar putea să o înfrângă pe doamna Firea la alegerile pentru primărie. Domnul Orban are un singur proiect politic din acest punct de vedere: candidatura lui Ciprian Ciucu. Este singurul care crede că Ciucu ar putea câștiga”, a declarat, marți, pentru Evenimentul zilei, Viorel Cataramă.

Liberalul a trecut din nou în revistă greșelile făcute de Orban și spune că îl deranjează teribil deciziile pe care președintele PNL le-a luat pe persoană fizică, dar care au afectat partidul. S-a referit la plângerea penală făcută împotriva premierului Viorica Dăncilă, precum și acea mobilizare la un miting din Piața Victoriei, când „era doar Orban și gașca lui Bot”.

Viorel Cataramă i-a mai reproșat lui Orban că PNL nu are niciun program economic viabil, care să fie alternativă la programul PSD, iar cel făcut de el nu a fost pus în discuție în forurile partidului.