De aici a și început războiul dintre ei. După ce Cataramă a declarat că vrea să fie candidatul PNL la PMB, Orban l-a exclus din partid pe motiv de delict de opinie.

Cataramă a contestat decizia luată de Biroul Executiv în 9 iulie, iar peste mai puțin de o lună, Comisia de arbitraj a PNL București a infirmat decizia de excludere.

Cataramă, cu decizia în buzunar, a spus că face plângere penală împotriva lui Orban și a membrilor BEx care au votat împotriva lui pe motiv de încălcare a Statutului și a altor documente ale partidului. Președintele PNL nu a spus niciun cuvânt despre decizia Comisiei de Arbitraj, nici despre plângerea penală pe care o face Cataramă împotriva lui. Și nici despre propunerea omului de afaceri de a bate palma dacă își recunoaște vinovăția. Până luni seara. Când liderul liberal și-a menținut poziția inițială: aceea că Viorel Cataramă trebuia exclus deoarece a încălcat statutul și l-a înjurat. „Delictul de opinie este pedepsit conform statutului atunci când un membru nu respectă deciziile, atacă sistematic deciziile partidului, preşedintele partidului. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar da liber la înjuratul preşedintelui partidului?”, a declarat Orban la un post de televiziune.

„A făcut multe greșeli pe persoană fizică”

Viorel Cataramă spune că el activează în cadrul filialei PNL sector 2 și în cadrul organizației București și se pregătește de alegeri. „După cum reiese din ceea ce se vede în spațiul public, sunt singurul care ar putea să o înfrângă pe doamna Firea la alegerile pentru primărie. Domnul Orban are un singur proiect politic din acest punct de vedere: candidatura lui Ciprian Ciucu. Este singurul care crede că Ciucu ar putea câștiga”, a declarat, marți, pentru Evenimentul zilei, Viorel Cataramă.

Liberalul a trecut din nou în revistă greșelile făcute de Orban și spune că îl deranjează teribil deciziile pe care președintele PNL le-a luat pe persoană fizică, dar care au afectat partidul. S-a referit la plângerea penală făcută împotriva premierului Viorica Dăncilă, precum și acea mobilizare la un miting din Piața Victoriei, când „era doar Orban și gașca lui Bot”.

Viorel Cataramă i-a mai reproșat lui Orban că PNL nu are niciun program economic viabil, care să fie alternativă la programul PSD, iar cel făcut de el nu a fost pus în discuție în forurile partidului.