Viorel Cataramă revine în PNL. Partidul readuce împreună toate grupurile liberale post-decembriste
- Iulia Moraru
- 26 aprilie 2024, 15:02
Partidul Național Liberal (PNL) a anunțat că Viorel Cataramă, fost lider al partidului în anii '90, s-a reîntors în partid. Cataramă, cunoscut și ca patron al magazinelor de mobilă Elvila, a activat în domeniul comerțului exterior în perioada comunismului.
În 1990, Viorel Cataramă a debutat în viața politică ca membru al Partidului Național Liberal - Aripa Tânără. În 1992, a preluat conducerea Noului Partid Liberal, iar ulterior, în 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, a devenit vicepreședinte al Partidului Național Liberal, poziție pe care a deținut-o până în 1999.
În perioada 1996-2000, Cataramă a fost senator.
Viorel Cataramă se alătură din nou PNL-ului
El a declarat că este important să se regrupeze toate forțele liberale de dreapta în aceste campanii electorale care vor fi foarte grele și dificile, dar este convins că se vor termina cu un succes al PNL.
Viorel Cataramă spune că vrea să meargă în teritoriu și să ajute organizațiile în campania electorală.
„Mă îndrept cu gândul spre Bacău, unde sunt născut și unde vreau să ajut organizația. Voi activa și în București.
Voi încerca să promovez mesajul economic liberal de dreapta în spațiul public pentru a putea înțelege mai clar că în acest moment că singurul partid care sprijină cu adevărat mediul privat este PNL și toate informațiile contrare sunt incorecte”, a punctat liberalul.
Fostul lider PNL, informator al Securității
În 2019, Colegiul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a relevat că Viorel Cataramă este menționat în documente ca fiind un informator al Securității, fără a avea calitatea de colaborator.
Comunicatul CNSAS din 2019 dezvăluie că Viorel Cataramă a furnizat note informative către Securitate sub numele de cod „Voicu” și „W”.
În același an, Viorel Cataramă a exprimat intenția de a candida la alegerile prezidențiale, însă Biroul Electoral Central a respins candidatura sa, observând suspiciuni cu privire la autenticitatea a aproximativ 94.000 din cele 231.000 de semnături depuse.