Evenimentul Zilei > Politica > Viorel Cataramă, atac la liderul PNL. „Eu plătesc o cotizație de 700 de lei pe lună, Orban dă 5 lei”
Viorel Cataramă, atac la liderul PNL. „Eu plătesc o cotizație de 700 de lei pe lună, Orban dă 5 lei”

Viorel Cataramă, atac la liderul PNL. „Eu plătesc o cotizație de 700 de lei pe lună, Orban dă 5 lei”

Viorel Cataramă, exclus din PNL în 9 iulie, a obținut anularea deciziei Biroului Executiv. Comisia de arbitraj PNL București a stabilit, încă din 3 august, că decizia de excludere a lui din partid este nulă. Cataramă a participat la două evenimente organizate de PNL, dar a ținut să fi e discret pentru a nu agita apele în partid. A fost și vineri la lansarea Asociației Mircea Ionescu-Quintus și sâmbătă la Consiliul Național al PNL. Ieri, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, Viorel Cataramă a spus ce are de gând să facă pentru partidul pe care l-a salvat de la pieire în perioada în care risca să dispară de pe scena politică, divizat de orgolii.

Viorel Cataramă este membru PNL din 1990. „Dacă nu eram eu, în acea perioadă de mari turbulențe pentru liberali, 1993-1996, partidul nu mai exista”, a explicat Cataramă motivele pentru care s-a luptat cu atâta râvnă pentru a-și păstra calitatea de membru. El a adăugat că doamna Quintus, în mesajul transmis vineri la lansarea Asociației, a confirmat asta când și-a exprimat regretul că Viorel Cataramă nu a fost invitat la eveniment. Asta a spus și un alt președinte al liberalilor, Valeriu Stoica. Am aflat, cu ocazia discuției, că văduva Quintus a refuzat să participe la lansarea asociației create în memoria soțului ei, care a fost cel mai longeviv lider PNL, din cauză că era și Ludovic Orban acolo și ea ceruse ca el să nu fie prezent.

Concilierea ar fi posibilă dacă Orban face primul pas

Viorel Cataramă spune că el este om de afaceri și știe că la orice neînțelegeri poate exista conciliere. „Eu nu sunt o persoană conflictuală. Nu am nimic cu Orban, doar că nu pot să-l las să distrugă partidul, să ia decizii după cum crede el. Așa-zisa mea excludere din partid, pentru nerespectarea Statutului, s-a făcut cu nerespectarea de opt ori a Statutului. A rostogolit în spațiul public informația că aș fi fost exclus, ceea ce a fost o lovitură de imagine pentru mine. Cu toate acestea, sunt dispus să discut cu el, dar să facă primul pas, conform ierarhiilor în partid. Până una alta, în afară de contribuția mea decisivă la menținerea PNL, eu plătesc lunar o cotizație de 700 de lei la partid. El plătește 5 lei. Și cred că era și restant. Poate acum a plătit restanțele, nu știu”, a declarat Cataramă. Acesta a adăugat că a rămas în poziția de vicepreședinte PNL la Sectorul 2 și că va candida la Primăria Capitalei. „De asta se teme Orban și de aceea a fost și așa zisa excludere a mea. El știe că dacă voi câștiga, el va pierde. PNL nu este proprietatea lui Ludovic Orban”, spune Viorel Cataramă.

Orban, prizonierul fostului PDL

Viorel Cataramă are o teorie interesantă legată de prezența președintelui la Consiliul Național al PNL și respinge ideea că șeful statului a venit pentru a-l sprijini pe Orban. „Președintele a vrut să dea un semnal, să fie liniște în partid. Și întrunirea foștilor pedeliști, conduși de Vasile Blaga, tot asta a urmărit. S-a vorbit despre faptul că Orban este prizonierul fostului PDL, acum că ar fi prizonierul domnului Iohannis. Eu îmi exprim speranța că Orban va promova competitivitatea în partid, nu persoanele care îi sunt fidele”, susține Cataramă. Întrebat cine sunt acești membri, acesta a răspuns că „o mare parte din BEx”.

Președintele PNL a declarat, pentru EVZ, că nu comentează afirmațiile făcute de Viorel Cataramă.