Poliția a tras cu gaze lacrimogene pentru a controla mulțimea care a început să se revolte după izbucnirea incendiului în interiorul taberei, potrivit presei elene. Autoritățile de la Atena au detașat în zonă un număr suplimentar de polițiști pentru a controla situația.
Între timp, focul a fost stins, dar au existat mai multe confruntări după ce migranții au încercat să intre în centrul de detenție al taberei, a informat Agenția Athens News.
Migranții au declarat s-au înfuriat deoarece pompierii au venit foarte târziu, susținând că întârzierea respectivă a dus la moartea unei femei și a doi copii.
„Am găsit doi copii complet carbonizați și o femeie moartă. I-am dat pe acești copii pompierilor, acoperiți cu pături”, a declarat pentru AFP Fedouz, un migrant în vârstă de 15 ani, din Afganistan.
Un corespondent AFP a văzut două cadavre, dintre care unul a fost dus la organizația Medecins Sans Frontieres.
De asemenea, organizația sus-menționată a declarat că există un singur cadavru.
Agenția Athena News susține că un cadavru ars a fost dus la spitalul din Mytilini, principalul oraș al insulei.
Tabăra, unde migranții sunt adăpostiți în containere de marfă transformate în adăposturi, găzduiește aproximativ 13.000 de oameni, dar a fost proiectată doar pentru 3.000 de persoane.
Grecia găzduiește aproximativ 70.000 de refugiați și migranți, majoritatea sirieni, care au fugit din țările lor începând cu anul 2015 și au trecut prin Turcia.
Numărul de sosiri a crescut constant în ultimele luni, provocând o situație periculoasă în taberele din insulele aflate în calea migranților.