ÎNFRICOŞĂTOR. VINE APOCALIPSA SAU NU? Profeţii maiaşe în Central Park. Cum va fi SFÂRŞTIUL LUMII?!

ÎNFRICOŞĂTOR. VINE APOCALIPSA SAU NU? Profeţii maiaşe în Central Park. Cum va fi SFÂRŞTIUL LUMII?!

În mai puţin de două luni vom întoarce pagina calendarului şi vom vedea data de 21 decembrie 2012: o zi despre care s-a vorbit la nesfârşit, despre care s-a speculat mult, o zi despre care mulţi încă nu ştim ce să credem.

Despre această zi o să vă vorbesc şi eu puţin, nu doar ca să adaug la multitudinile de pagini deja scrise, ci şi ca să împărtăşesc un mesaj ... optimist.

Central Park, New York. Toamna e în toi, dovadă frunzele galbene şi roşii care zboară pe aripile vântului. Norii plumburii fac miezul zilei să pară amurg. Pe moţul unui deal pe care aleargă sau îşi plimbă căţeii feluriţi new yorkezi, un grup aşterne pe iarbă fâşii de pânze care dau contur unui cerc roşu. Observ totul de pe o bancă. Diferite persoane intră în cerc şi sunt întâmpinate de o tânăra blondă care îi învăluie într-un nor de fum ce iese dintr-un buchet de salvie fumegândă pe care îl ţine în mână. Oamenii se salută apoi se aşează cuminţi în centrul cercului şi aşteaptă. Mă îndrept şi eu spre cerc, trec dincolo de graniţele roşii. Sunt întâmpinată de tânăra blondă care mă spală în fumul frumos mirositor de salvie uscată şi mă îndrumă spre centru. Toţi îl aşteptam pe Don Tomas Calvo, cea mai înaltă autoritate spirituală a maiaşilor K'iche si delegaţia condusă de el. Maiaşii vin din Guatemala, din Chichicastenango, şi au sosit la New York să aducă un mesaj important.

  • Calendarul mayaş: Apocalipsa în 2012

Don Tomas Calvo apare, mic de statură, îmbrăcat în portul liderilor spirituali maia, păşind calm pe pajiştea din Central Park, urmat de cei patru însoţitori. O imagine supra realistă, contrastul dintre maiaşi şi newyorkezii care plimbau câini sau făceau jogging aruncând priviri uimite la oaspeţii exotici nu putea fi mai mare. Don Tomas, împreună cu înţelepţii vârstnici din anturaj, este păstrătorul Popol Vuh, cartea creaţiei maiaşe. Don Tomas este foarte respectat acasa, fiind nim wynap al poporului său - cea mai înaltă autoritate spirituală maia K'iche. Maiaşii au ţinut să împărtaşeasca cu new yorkezii un ritual pe care ei îl practică în Guatemala, şi au ales cinci puncte din Manhattan, reprezentând cele patru puncte cardinale şi centrul. Central Park li s-a părut centrul metropolei şi aici urma să împărtăşească cu noi o ceremonie făcută pentru a venera natura şi soarele, elemente fără de care omul nu poate supravieţui. Prin această ceremonie, maiaşii au ţinut să ne reamintească cât este de important să nu ne rupem de natură, pe care trebuie să o respectăm şi să o îngrijim, ca, la rândul ei, natura să aibă grijă de noi. Ceremonia a durat aproape două ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

La început Don Tomas a împărţit participanţilor câte patru lumânări de patru culori diferite - roşu, galben, negru şi alb - peste care recitase înainte cuvinte de binecuvântare. Apoi s-a rugat în cele patru puncte cardinale. În cultura maia cele patru puncte cardinale sunt extrem de importante şi fiecare din ele este asociat cu o culoare roşu (est), negru (vest), galben (sud) şi alb (nord). Cele patru culori sunt şi culorile celor patru feluri principale de porumb, plantă sacră în cultura maia. După ceremonie, maiaşii ne-au oferit un mesaj clarificator şi optimist: lumea nu se va sfârşi pe 21 decembrie 2012. Calendarul maiaş este format din mai multe cicluri. Pe 21 decembrie 2012 se încheie unul din aceste mari cicluri pe care maiaţii K'iche din Guatemala îl numesc Oxlajuj B'aqtun. Pe departe de a fi ceva înfricoşător, încheierea unui ciclu şi, aici vine mesajul optimist, începerea unui nou ciclu, este un prilej de sărbătoare. Pe 21 decembrie anul acesta se încheie un ciclu de 5.200 de ani la sfârşitul acestui al 13-lea B'aqtun. Dincolo de această dată, începe o eră nouă, care ne oferă poortunităţi de a face schimbări mari, la nivel personal, naţional, mondial. Sfârşitul unei astfel de epoci aduce schimbări în mentalitate, în atitudine, şi ne dă şansa de a schimba situaţia actuală în mai bine. De mult doream să aud de la maiaşii înşişi ceva despre această dată fatidică calculată după calendarul lor. Uite că mi s-a dat să mi se împlinească această dorinţă tocmai în New York, în Central Park, locul cel mai puţin imaginabil pentru o asemenea întâlnire. Don Tomas a încheiat cu un mesaj folositor pentru toţi: "Amintiţi-vă mereu: chiar dacă sunt nori pe cer, soarele este deasupra". CITIŢI ŞI:

  • Patru scenarii ştiinţifice care ar putea aduce SFÂRŞITUL LUMII
  • La ce riscuri se expun profeţii. Ce se intampla dacă eşuează APOCALIPSA
  • Vor fi singurii supravieţuitori când va veni Apocalipsa. Oamenii din oraşul subteran
  • Sfârşitul Lumii în lux. Cum vor trăi milionarii după Apocalipsă