Vine Apocalipsa, ar spune unii. Fără cheie pentru a porni maşina. Şi asta nu-i nimic

Vine Apocalipsa, ar spune unii. Fără cheie pentru a porni maşina. Şi asta nu-i nimic

Au fost anunţate cele mai tulburătoare funcţii pentru  smartphone-urile noastre care nu pot să nu-ţi dea de gândit.

Apple vă poate debloca mașina și vă poate asculta cum vă spălați pe mâini, dacă faceţi duş, cu cine vorbiţi, despre ce vorbiţi  ...şi dacă n-o faci bine te va atenţiona.

Sunt doar câteva dintre  cele mai tulburătoare funcții dezvăluite ieri la conferința pentru dezvoltatori la nivel mondial Apple. Printre care se numără adăugările CarKey - o caracteristică care va permite proprietarilor de BMW să își deblocheze mașina cu telefoanele lor - și o aplicație care te  ascultă literalmente cum te speli pe mâini și îți amintește dacă nu le-ai spălat suficient de mult.

Gigantul a anunţat că dorește să înlocuiască cheile mașinii

Apple se concentrează acum pe ceva care realmente te pune pe gânduri cu privire la ceea ce înseamnă dependenţa de un telefon inteligent: punerea cheilor mașinii pe smartphone.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania va lansa și va demonstra funcționalitatea vehiculelor arătând concret că un simplu mâner de ușă de maşină cu un iPhone se poate debloca.  Șoferii pot așeza apoi telefonul pe baza de încărcare a mașinii și porneşte vehiculul.

Dar asta nu este totul

Proprietarii de BMW își vor putea debloca mașinile de la distanțe lungi folosind o tehnologie numită „ultra-bandă largă” și vor putea, de asemenea, să își partajeze cheile mașinii prin simpla trimitere a unui mesaj la telefonul cuiva: unul pe altul.

Amintiți-vă despre cazurile de acum un an cu hackerii care au spart codurile cheie similare, folosind clone și extensoare pentru a fura vehicule, inclusiv Tesla.

În 2018, cercetătorii au expus un defect grav în securitatea vehiculului Tesla legat de sistemul de intrare fără cheie Model S, potrivit Wired. Hackerii au reușit să spargă criptarea mașinii și să cloneze de la distanţă în câteva secunde, ceea ce le-a permis să deblocheze mașina.

Ca răspuns la acest raport, Tesla a creat o versiune „nouă” a brelocului său care ar fi remediat defectul de bază. Dar acum, după cum vă așteptați, aceiași cercetători s-au întors și spun că au găsit o altă vulnerabilitate care afectează chiar și legăturile cheilor de rezervă.

O altă surpriză de la Apple