Evenimentul Zilei > Actualitate > Vin fondurile europene pentru combatarea pandemiei. Ce destinație vor avea milioanele de euro?
Vin fondurile europene pentru combatarea pandemiei. Ce destinație vor avea milioanele de euro?

Vin fondurile europene pentru combatarea pandemiei. Ce destinație vor avea milioanele de euro?

Ministerul Fondurilor Europene a deschis mai multe apeluri de proiecte cu fonduri europene pentru a finanţa sistemul sanitar, precum şi unităţile de învăţământ, în contextul pandemiei.

Totodată, se finanţează containere sanitare mobile destinate asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea şi diminuarea răspândirii potenţiale a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Ajutor major pentru școala online


În cadrul POC a fost deschis, în data de 2 noiembrie, un apel de proiecte, pentru finanţarea tabletelor şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediu online, astfel încât să se asigure în bune condiţii desfăşurarea activităţilor didactice în anul şcolar 2020-2021.

Pentru finanţarea echipamentelor pentru elevi este alocată suma de 100 milioane euro, iar pentru finanţarea celor pentru studenţii cu burse sociale – 50 de milioane euro.

În prima zi de depunere a proiectelor au fost încărcate în MySMIS 141 cereri de finanţare în valoare de aproximativ 416,5 milioane lei, iar alte 331 schiţe de proiecte erau în curs de completare. În cadrul apelului pot fi decontate tabletele achiziţionate de unităţile de învăţământ, inspectoratele şcolare şi autorităţile publice locale începând cu data de 1 august 2020.

PAGINA ANTERIOARA