Evenimentul Zilei > International > Viktor Orbán: Soros și rețele internaționale sunt în spatele protestelor violente din Ungaria
Viktor Orbán: Soros și rețele internaționale sunt în spatele protestelor violente din Ungaria

Viktor Orbán: Soros și rețele internaționale sunt în spatele protestelor violente din Ungaria

Prim-ministrul Viktor Orbán, într-un interviu acordat publicației Kossuth Radio, a făcut referire la recentele demonstrații antiguvernamentale din Ungaria acuzându-l pe miliardarul Soros că s-ar afla în spatele acestor manifestări violente.

"Cei mai agresivi și cei mai activi dintre cei care protestează la recenta modificare a Codului muncii se află pe salariul finanțatorului american George Soros", a spus Orban.

El a adăugat că demonstrațiile au fost, de asemenea, parțial legate de rețelele internaționale. Primul ministru a spus că a văzut și urme ale acestui fenomen la nivel internațional, argumentând că "guvernele de dreapta au intrat în foc peste tot". Mai mult, Viktor Orbán a criticat daunele cauzate de protestatari săptămâna trecută în Piața Kossuth, spunând că este "un lucru grav din punct de vedere juridic".

Adresându-se ascultătorilor, Orban a spus că maghiarii nu trebuie să-și facă griji, guvernul își va îndeplini îndatoririle.  În ceea ce privește legislația în sine, Orban a declarat că amendamentul interzice în mod clar obligarea oricui să lucreze ore suplimentare. "Oricine spune altfel este minciuna".

Premierul a spus că modificarea Codului muncii a fost "doar o scuză", argumentând că nu a fost pentru prima dată când opoziția "țipa "sfârșitul lumii". În ceea ce privește aprobarea amendamentului de către parlament în contextul încercărilor opoziției de a obstrucționa procedurile, Orban a declarat că partidele aflate la guvernare nu și-au putut permite să se retragă în timpul ședinței. titrează thehungaryjournal.