Evenimentul Zilei > International > Viktor Orban scandalizează iar Uniunea Europeană. Se opune cu îndârjire unui noi plan: ”E utopic și periculos”
Viktor Orban scandalizează iar Uniunea Europeană. Se opune cu îndârjire unui noi plan: ”E utopic și periculos”

Viktor Orban scandalizează iar Uniunea Europeană. Se opune cu îndârjire unui noi plan: ”E utopic și periculos”

Viktor Orban, premierul Ungariei, nu este de acord cu planurile venite din partea Uniunii Europene, ce vizează stoparea schimbărilor climatice.

Viktor Orban, premierul Ungariei, nu este de acord cu planurile pe care le are Uniunea Europeană pentru combaterea schimbărilor climatice. O problemă ar fi legată de faptul că măsurile ecologiste provoacă o creștere a prețului energiei în toată Europa. Mai mult, liderul Guvernului de la Budapesta a numit măsurile propuse de reprezentanții „o simplă fantezie, o utopie”.

Viktor Orban explică de ce a crescut prețul la energie pe piața din Europa

„Majorarea preţurilor, noile reglementări, urcarea preţurilor până la cer, distrugerea clasei mijlocii. Normalitatea pe de o parte şi fantezia de cealaltă parte. Iar fantezia utopică ne omoară, aceeaşi problemă este şi cu preţurile la energie”, a afirmat premierul Viktor Orban la sosirea sa la summitul liderilor Uniunii Europene de la Bruxelles.

Marea cauză care a dus la creşterea preţurilor la electricitate în Europa l-a reprezentat creşterea preţului la gaz, piaţa UE a carbonului contribuind cu până la o cincime din creşterile de preţ. Asta este părerea exprimată de specialiștii în energie și reprezentanții Comisiei Europene.

Politici propuse de la Bruxelles pentru stoparea schimbărilor climatice

Liderii de la Bruxelles au propus un pachet de noi politici în domeniul combaterii schimbărilor climatice, pe care ţările membre ale Uniunii Europene trebuie să le negocieze şi să le aprobe înainte de a intra în vigoare. Printre subiectele pe care le vor adora liderii europeni la reuniunea din 21-22 octombrie se numără majorarea prețurilor la energie, siguranța cibernetică și transformarea digitală a Europei, dar și migrația și securitatea frontierelor, conform Agerpres.

La reuniunea Consiliului European va participa și președintele României, Klaus Iohannis, care a participat, luni, la o întâlnire în format videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu omologul din Lituania şi cu premierii din Polonia, Slovacia şi Slovenia.

Liderul de la Cotroceni a afirmat că majorarea semnificativă a preţurilor la energie constituie o preocupare majoră pentru România, având în vedere impactul pe care îl are asupra cetăţenilor, întreprinderilor şi, în special, asupra consumatorilor vulnerabili.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: