Evenimentul ZileiInternationalViktor Orbán: Există politicieni, jurnalişti şi analişti „spălaţi cu bani” pentru a susţine migraţia

Viktor Orbán: Există politicieni, jurnalişti şi analişti „spălaţi cu bani” pentru a susţine migraţia

Viktor Orbán: Există politicieni, jurnalişti şi analişti „spălaţi cu bani”  pentru a susţine migraţia
Viktor Orbán a lansat un mesaj extrem de important pentru viitorul UE în care spune că Europa are nevoie de o schimbare radicală şi pentru a fi salvată trebuie să-şi protejeze graniţele atât pe uscat cât şi pe mare.

La emisiunea "Bună dimineața, Ungaria", premierul Viktor Orbán a spus că un mesaj puternic trebuie trimis la Bruxelles în alegerile din UE: "vrem schimbarea și o Europă care să-și protejeze granițele atât pe uscat cât și pe mare". El a mai spus că "vrem să vedem liderii de la Bruxelles care nu doresc să susţină migrația, şi că vor să o oprească".

Primul-ministru a adăugat că există o "mafie liberală" – inclusiv politicieni, jurnaliști și analiști – care sunt "spălați cu bani" și încearcă să convingă lumea că nu se poate face nimic pentru a opri migrația. Dar, a spus el, când se dovedește că există într-adevăr ceva ce se poate face – când Ungaria oprește migrația pe uscat, ministrul italian al Afacerilor Interne, Matteo Salvini, face același lucru pe mare și președintele american Donald Trump decide să construiască un zid – acești oponenți ai migrației "încep să fie tratați cu ură".

Întrebat dacă există vreun candidat pentru postul de președinte al Comisiei Europene pe care să îl sprijine după ce și-a retras sprijinul pentru Manfred Weber,  Orbán a spus că "va exista după alegeri". 

Vorbind despre întâlnirea de luni cu președintele american, premierul a spus că Donald Trump nu este din lumea academică, ci din lumea afacerilor; și astfel a știut că există 1700 de companii americane care operează în Ungaria, el cunoștea cifrele pentru comerțul bilateral dintre cele două țări și ce este modelul economic maghiar, notează kormany.hu. Dar "ceea ce el a fost cel mai conștient a fost migrația și invazia musulmană îndreptată spre Europa, pe care maghiarii au oprit-o". Potrivit lui Viktor Orbán,  gardul maghiar de frontieră este atât de reușit încât "poate fi văzut chiar și de la Washington".

 


Accesează: