Evenimentul Zilei > Social > Viena la picioarele unei românce. Ambasada României în Austria face apel la conaționali pentru susținere
Viena la picioarele unei românce. Ambasada României în Austria face apel la conaționali pentru susținere

Viena la picioarele unei românce. Ambasada României în Austria face apel la conaționali pentru susținere

Solistă a Operei din Viena, Simina Ivan a fost nominalizată la titlul de femeia anului 2019 în sectorul Josefstadt din capitala Austriei.

Societatea austro-română a postat acest anunț pe propria pagină de Facebook. Informația a fost ulterior preluată de Ambasada României în Austria. 

Ambasada îi îndeamnă pe români s-o voteze astfel pe candidată.

Simina Ivan a uimit până acum Occidentul cu vocea sa de excepție, arată portalul www.ziarulromanesc.at, care publică o scurtă biografie a protagonistei. 

Născută într-o familie de artiști, în Timișoara, Simina a absolvit Conservatorul din București. Încă din timpul cât a fost studentă a cântat pe scena Teatrului de Operetă din București. 

De-a lungul anilor a câștigat nenumărate concursuri internaționale, la Paris, la Nantes, Toulouse, Coburg, Viena și în București.

A fost solistă a Operei Naționale din capitala României între 1991 și 1994. 

La Opera de Stat din Viena a debutat în 1994. A susținut spectacole pe marile scene ale lumii,  în Hamburg, München, Dresda, Zurich, Berlin și Londra. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.