Conform bzi.ro, în cele din urmă totul s-a terminat cu intervenţia mascaților, care au intrat peste ea în casă; ulterior, oamenii legii au descoperit şi fotografiile indecente cu bărbatul, pe care videochatista le folosea pentru a-l stoarce de bani.

Tânăra i-ar fi cerut cetăţeanului francez bani aproape șapte luni, perioadă la finalul căreia bărbatul s-a decis să ceară ajutorul polițiștilor.

„La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, au desfășurat două percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada iulie 2019 – februarie 2020, o tânără, de 26 de ani, din municipiul Iași, prin intermediul rețelelor de socializare și telefonic, ar fi amenințat un bărbat cu divulgarea unor fotografii și înregistrări intime ale acestuia, către membrii familiei și alte persoane apropiate, solicitându-i în mai multe rânduri, în mod injust, diferite sume de bani, primind de la acesta 425 de euro.

În urma percheziției, tânăra de 26 de ani a fost condusă la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 26 mai, aceasta a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore.

Tânăra a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecatoria Iași și a fost plasată sub control judiciar, iar cercetarile continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Modelul de videochat a scăpat de arest deocamdată, însă, dacă va fi găsită vinovată, riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Pățania francezului ar trebui să ridice mai multe semne de întrebare celor care aleg să intre pe site-uri de videochat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Conform sursei citate, modelul de videochat a scăpat de arest pentru moment, dar nu scapă încă de emoţii; dacă va fi găsită vinovată, riscă ani grei în spatele gratiilor.