Evenimentul Zilei > Actualitate > VIDEO. ”Tatăl” lui Garcea și al Leanei împlinește astăzi 54 de ani. Cunoscut drept un mare ironic, Mugur Mihăiescu e, de fapt, un romantic!
VIDEO

VIDEO. ”Tatăl” lui Garcea și al Leanei împlinește astăzi 54 de ani. Cunoscut drept un mare ironic, Mugur Mihăiescu e, de fapt, un romantic!

Interpretul personajelor Garcea și Leana împlinește astăzi 54 de ani. Născut la Sadova, în Dolj, Mugur este actor, scenarist și antreprenor. Este omul care împreună cu ceilalți membrii ai grupului „Vacanța Mare” a reușit după Revoluție să creeze un adevărat fenomen în România.

A înființat grupul Vacanța Mare în 1988 și primul spectacol a fost susținut într-o remorcă de tractor, când grupul era format din patru membri. Mugur Mihăescu împreună cu colegii săi au reușit, între 1993 și 2007 să creeze o isterie națională. Show-urile „Garcea” și „Leana și Costel” oferite de Vacanța Mare la PRO TV aveau 2,2 milioane de telespectatori, audiențe pe care doar meciurile echipei naționale de fotbal le atingea.

Leana, personajul creat de Mugur Mihăescu, este unul dintre cele mai cunoscute personaje feminine de la noi, certurile cu Costel și pățaniile ei au fost un adevărat deliciu pentru telespectatori, însă puțini știu că Leana a existat cu adevărat, fiind una dintre vecinele lui Mugur din copilărie. Umoristul a scris istorie și cu personajul Garcea, un polițist șugubăț care împărțea amenzi în stânga și în dreapta, despre care spune că a fost inspirat să-l creeze după ce l-a auzit pe marele fotbalist Gică Craiobeanu cum vorbea la un chef.

Succesul filmului ”Garcea și oltenii” aducea în cinematografe spectatori cum nu a fost făcut-o niciun film românesc în perioada 1997-2010. Trupa și-a schimbat componența de mai multe ori. În 2007, din grup făceau parte Mugur, Radu Pietreanu, Florin Petrescu și colaboratorii Iulian Ilinca (Frankfurt), Emil Rădinoiu (Mitică), Mirela Stoian (Lila) și George Robu (Romică). După mulți ani în care au făcut o țară întreagă să râdă, în urmă cu patru ani, membrii grupului s-au despărțit și de-a lungul timpului Mugur Mihăescu împreună cu Radu Pietreanu au mai încercat câteva proiecte în televiziune, dar și online. În paralel, Mugur Mihăescu a ales să intre și în lumea antreprenoriatului, deschizându-și un pub în Centrul Vechi. Ba mai mult, în 2010 a cumpărat dreptul de închiriere al magazinului Muzica de pe Calea Victorie la care a renunțat ulterior din cauza  probelemelor financiare. A cochetat și cu politica și a candidat pentru funcția de primar al sectorului 5 din București.

Despre Mugur Mihăescu s-au spus multe, însă puțini știu că este un romantic incurabil. El este căsătorit cu Rodica Mihăescu de 25 de ani. S-au cunoscut de când erau la liceu și au împreună o fată, Ivona, cu care umoristul are o relație excelentă. Fiica lor nu și-a dorit să-i calce pe urme tatălui și lucrează la o agenție de turism în Londra.