Povestea începe undeva, în București. Mai exact pe șoseaua Nordului, cu un Mercedes negru care ”aleargă”, depășește, virează și oprește fix la scara unui bloc elegant.

La fel de blondă ca întotdeauna, cu o coafură impecabilă, își face apariția grăbită Elena Udrea. Poartă pantaloni de trening roșii și un tricou roz Dolce&Gabbana roz – preț 300 de euro, pe umăr are poșetă Channel, model mai vechiuț, dar  scumpă la vremea ei: cam 3500 de euro. O ținută lejeră și ieftină, dacă ar fi să o comparăm cu standardele ei.

Înainte de a se urca în mașină, Elena Udrea îl omenește pe paznicul imobilului cu un ciubuc mai mult decât rezonabil, dacă ar fi să judecăm după gestul de satisfacție al omului. Se așează apoi pe bancheta din spate, ca și cum ar merge la o întâlnire importantă și se duce …la piață.

Udrea își alege singură fructele și legumele

Profitând de ridicarea restricțiilor, Udrea nu poartă mască. Ba, chiar le încalcă un pic și se plimbă printre tarabe în căutarea celor mai bune produse. Într-un final alege un vânzător de la care cumpără și legume, și fructe, pe care le alege cu mâna ei, ca o gospodină profesionistă. Castraveți, struguri și pepene.

Atent la mișcările șefei sale, șoferul vine instantanei lângă ea la fiecare nouă pungă umplută, o preia și o duce la portbagajul Mercedesului. Așa și cu pepenele, pe care Udrea îl alege clasic, ciocănindu-l. Blonda conversează puțin cu vânzătorul, mai studiază cu priviri destul de critice celelalte produce, consideră sesiunea de bio-shopping încheiată și se îndreaptă spre mașină. Șoferul îi deschide, elegant, portiera și pornesc înapoi, spre casă.