Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > VIDEO/ Dorin Cocoș nu are nicio problemă să-și arate ostentativ banii. A umblat pe stradă cu teancuri de euro și lei

VIDEO/ Dorin Cocoș nu are nicio problemă să-și arate ostentativ banii. A umblat pe stradă cu teancuri de euro și lei

Considerat unul dintre cei mai bogați, dar și influenți oameni de afaceri de după 2000, Dorin Cocoș nu mai are aceeași avere ca înainte să fie sub control judiciar, însă nici nu trăiește modest, de pe urma unui salariu mediu pe economie. Omul de afaceri are în continuare suficiente resurse, lucru demonstrat de curând, când a fost văzut fluturând teancuri de bani pe străzile din București.

Fotoreporterii EVZ l-au întâlnit pe Dorin Cocoș în momentul în care se îndrepta spre hotelul pe care îl deține în zona Gării de Nord. Îmbrăcat lejer, cu masca de protecție pusă regulamentar, omul de afaceri se grăbea să intre mai repede în locație.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/6

Cocoș atrăgea atenția prin simplul fapt că în mână avea un teanc de bani, pe care abia putea să-l cuprindă. Ținând cont că mergea la hotelul unde este acționar, cel mai probabil banii erau pentru diverse plăți. Chiar dacă a slăbit considerabil, mai mult de 17 kilograme în lunile în care a stat la închisoare, omul de afaceri pare că se mișcă în continuare destul de greoi. Fostul soț al Elenei Udrea părea că șchipătează și că face efort pentru a intra mai repede în hotel.

Trimis în judecată într-un nou dosar pentru spălare de bani

Acum câțiva ani hotelul cu pricina era locul unde Dorin Cocoș împărțea banii pentru a facilita obținerea despăgubirilor în diferite dosare. Cel puțin asta mărturisea Dorin Cocoș conform rechizitoriului. Nu este pentru prima dată când omul de afaceri este cercetat pentru spălare de bani. Potrivit unui comunicat al DNA, în această primăvară, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Dorin Cocoș într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani în legătură cu adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere produse educaționale Microsoft, potrivit unor surse juduciaare citate de Agerpres.

Procurorii anticorupție notează în rechizitoriu că, în perioada 2009-2011, acesta ar fi pretins și primit, în transe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9 milioane de euro pentru a-și exercita influența asupra fostului ministru al Comunicaților precum și asupra altor persoane din Guvern. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.