VIDEO/ Cine este în spatele întrebărilor trăsnite de la „Pe bune !”. „Toate răspunsurile sunt bazate pe lucruri reale”

VIDEO/ Cine este în spatele întrebărilor trăsnite de la „Pe bune !”. „Toate răspunsurile sunt bazate pe lucruri reale”

De când s-a lansat emsiunea „Pe bune!” toată lumea a avut curiozitatea să știe cine este în spatele întrebărilor trăznite care stau la baza show-ului. Ei bine, EVZ a aflat de unde pornește totul și cât de reale sunt răspunsurile pe care de cele mai multe ori le ghicesc, Cosi Diță, Mihai Bobonete și invitații lor.

EVZ a stat de vorbă cu Cătălin Fartaeș, producătorul show-ului pentru a afla unde se „nasc” întrebările atât de ciudate însă extrem de amuzante.

[soc_slider_shortcode id="4247467"]

„Pe conținut suntem așa: colega mea, Flavia Negoiescu, eu Cătălin Fartaeș, scenaristul nostru Cătălin Neamțu și colegii noștri care s-au ocupat de ilustrații, Radu Țigănaș și Bianca Negoiescu. Noi ne considerăm foarte privilegiați pentru că este un tip de emisiune care nu poți să o faci dacă nu te simți bine la muncă. Adică dacă ziua nu începe cu veselie și nu se termină cu râsete, este o zi greșită pentru că în ziua aia nu ai avut cum să creezi lucruri interesante, amuzante”, ne-a povestit cel care produce show-ul. Cătălin Fartaeș a ținut să precizeze că documentarea se face din cărți de specialitate, atlas-uri și cărți cu curiozități ale naturii.

„Toate răspunsurile sunt bazate pe lucruri reale pentru că am descoperit că e bine să nu încerci să păcălești spectatorul. Prefer să iau lucruri adevărate și să le modific un pic în așa fel încât să nu devină adevărate, decât să creez eu lucruri de la zero și variante de răspuns. Ce spun oamenii pe gură este mult mai spectaculos decât ce ar putea niște editori să creeze. De cele mai multe ori când este vorba de animale ciudate, spre exemplu, avem răspunsul corect, care este 100% real, pe care îl mai întoarcem din condei ca să sune mai bine, dar nu-l modificăm cu nimic, iar la celelalte două variante de răspuns, de obicei, luăm comportamentul unui alt animal pe care îl modificăm un pic în așa fel încât să sune interesant și să se potrivească”.

Este franciză germană

Show-ul „Pe bune!” nu este un format autentic, ci o licență cumpărată din Germania, însă adaptată pentru publicul din România. „E un format cumpărat din Germania de care am încercat să ne apropiem cât mai mult. Seamănă destul de mult cu ce se întâmplă în Germania, ca formă, dar conținutul este foarte adaptat pentru așteptările publicului românesc. Dacă noi, cei din regie, râdem la întrebări, îl mai vedem pe Andi Moisescu că râde și mai vedem și spectatorii, atunci înseamnă că ne-am făcut treaba cum trebuie”, ne-a mai spus Fartaeș.

Video: Răzvan Vălcăneanțu

 

Ne puteți urmări și pe Google News