Evenimentul Zilei > Actualitate > Victorie uriașă pentru Meghan în Congresul SUA. Ducesa de Sussex a pășit cu dreptul şi pe tărâmul politicii. Ce mai urmează?
Victorie uriașă pentru Meghan în Congresul SUA. Ducesa de Sussex a pășit cu dreptul şi pe tărâmul politicii. Ce mai urmează?

Victorie uriașă pentru Meghan în Congresul SUA. Ducesa de Sussex a pășit cu dreptul şi pe tărâmul politicii. Ce mai urmează?

Intervenția în politica SUA a lui Meghan dă roade, deoarece ducesa de Sussex a obținut o victorie uriașă după ce le-a cerut politicienilor să acorde concedii plătite familiale dar și medicale care să fie incluse în planul Build Back Better lansat de Biden.

Luna trecută, ducesa de Sussex a făcut o mișcare politică uriașă cu o scrisoare către Congresul SUA unde le-a cerut președintelui Nancy Pelosi și liderului Charles Schumer concediu plătit pentru părinți.

Acum, conform lui Omid Scobie, concediul plătit familial a fost introdus planul Build Back Better. El a scris pe Twitter: „Vești mari pentru mișcarea #PaidLeaveForAll din SUA, care este acum din nou în Planul #BuildBackBetter, datorită unor organizații precum @PaidLeaveforAll, @FmlyValuesWork, @WorkFamilyCA și eforturilor unor activiști precum Ducesa Meghan (care a scris un text puternic către Congres acum două săptămâni)”.

Contul oficial de Twitter pentru Ways and Means Committee – un comitet superior cu jurisdicție în domeniul sănătății, comerțului, impozitelor și asigurărilor sociale – a emis o declarație din partea președintelui lor: „De prea mult timp, lucrătorii americani au fost nevoiți să facă alegeri imposibile de multe ori între a sta acasă să-şi îngrijească nou născuții sau de a merge la muncă pentru a aduce bani”.

Meghan a spus că ar trebui să fie un „drept național”, ca în multe alte țări

Ea a spus:Concediul plătit ar trebui să fie un drept național, mai degrabă decât o opțiune limitată la cei ai căror angajatori au politici în vigoare sau la cei care locuiesc într-una dintre puținele state în care există un program de concediu. Dacă avem de gând să creăm o nouă eră a politicilor de familie în primul rând, să ne asigurăm că include un program puternic de concediu plătit pentru fiecare american, care este garantat, accesibil și încurajat fără stigmatizare sau penalizare.

Știu cât de încărcate din punct de vedere politic pot să devină. Dar nu este vorba despre dreapta sau stânga, ci despre bine sau greșit. Este vorba de a pune familiile deasupra politicii. Și pentru o schimbare revigorantă, este ceva asupra căruia se pare că suntem cu toții de acord. Într-un moment în care totul se simte atât de dezbinat, să fie acesta un obiectiv comun care ne unește”, a scris printre altele Meghan celor din Congres.

În mod tradițional, membrii Familiei Regale sunt neutri din punct de vedere politic și nu oferă o opinii publice în chestiuni politice. Dar, de la renunțarea la atribuțiile regale în 2020, Meghan și Harry au pășit și pe tărâmul acesta îndemnându-i pe americani să voteze la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie anul trecut.

În urma cererii sale, Meghan a fost îndemnată să-și asume un nou rol în cadrul American Heart Advocacy

Organizația non-profit s-a alăturat celor peste 20 de grupuri pentru a îndemna factorii de decizie federali să „păstreze concediul de familie și concediul medical plătit” în Actul final Build Back Better.

Alții au cerut ducesei de Sussex să se alăture organizației, în urma pledoariei sale pentru concediu plătit. Acest lucru vine la doar câteva luni după ce s-a aflat că Harry și Meghan şi-au luat concediu de cinci luni după nașterea fiicei lor, Lilibet Diana.

Expertul regal Marlene Koenig a comparat acest lucru cu mamele americane. Biograful regal, Omid Scobie, a declarat mai târziu pentru Good Morning America: „Suntem atât de obișnuiți să vedem membrii familiei regale în vârstă care se întorc la muncă, dar Harry și Meghan sunt prin exemplu de acest gen. Oferă până la 20 de săptămâni concediu pentru creșterea copilului, vor fi câteva luni de concediu pentru cei doi”, mai spune expertul regal.