Evenimentul Zilei > Monden >  „Începutul sfârșitului” lui Meghan și Harry. Revoltă la Casa Regală. Au făcut în mare taină botezul micuței Lilibet?
 „Începutul sfârșitului” lui Meghan și Harry. Revoltă la Casa Regală. Au făcut în mare taină botezul micuței Lilibet?

 „Începutul sfârșitului” lui Meghan și Harry. Revoltă la Casa Regală. Au făcut în mare taină botezul micuței Lilibet?

Decizia lui Meghan şi prințului Harry de a păstra secrete detaliile de botez ale lui Archie au marcat „începutul sfârșitului” în Familia Regală, a susținut expertul regal Russell Myers, pe măsură ce speculațiile se intensifică cu privire la ceea ce vor face cu botezul lui Lilibet.

Observatorii regali au dezbătut luni de zile dacă fiica lui Harry și Meghan, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, va fi botezată în Marea Britanie sau în SUA, unde locuiesc acum.

După ce Meghan a dat naștere lui Lilibet, fanii regali s-au întrebat dacă aceasta ar putea fi o oportunitate pentru familie de a-și reface relațiile. S-a spus că regina este „încântată” de vestea nașterii ei și, fără îndoială, așteaptă cu nerăbdare să-și cunoască strănepoata în persoană. Un subiect pe buzele tuturor este dacă cuplul va alege să-și boteze fiica la Patatul Windsor, așa cum a făcut cu Archie în 2019, sau dacă vor avea o ceremonie în SUA. Sau dacă a avut loc deja?

Deși aceasta este o nouă dilemă pentru cuplu, botezul lui Archie nu a fost lipsit de o dramă în sine. Sussex au decis să nu permită presei să-i fotografieze sosind la botezul lui Archie, așa cum au făcut prințul William și Kate cu cei trei copii ai lor. În schimb, au lansat propria lor fotografie alb-negru a bebelușului în rochia lui de botez. De asemenea, au decis să rupă cu tradiția regală și să nu facă publicitate cine sunt nașii lui Archie. Se va repeta istoria, se întreabă comentatorii regali.

De ce ascunde absolut totul cu privire la botez şi cine ar putea fi naşii

Expertul regal Myers a susținut că aceste decizii au marcat „începutul sfârșitului” pentru timpul petrecut la Palalt de Sussex, argumentând că oamenii au dreptul să știe cine sunt nașii unei persoane atât de sus în linia succesorală.

El a spus: „Va fi foarte interesant de văzut, dacă se ţine botezul în State, dacă vor exista poze, dacă vom afla cine sunt nașii ei. Ne întoarcem la vremea cu Archie, care a devenit o problemă deoarece  Harry și Meghan au decis să nu dea publicității numele nașilor. Și din nou a fost o mare dezbatere.

La șase luni după botezul lui Archie din iulie 2019, Harry și Meghan au dezvăluit în sfârșit identitățile nașilor misterioși ai bebelușului regal. S-a dezvăluit că Tiggy Pettifer, care a fost bona lui Harry și a Prințului William, a fost nașa lui Archie. Ceilalți nașii lui Archie sunt Mark Dyer, care a lucrat anterior pentru Prințul Charles, și Charlie van Straubenzee, care este un prieten apropiat al lui Harry.

Se va lansa un anunț că botezul a fost deja și asta va fi tot ce vom şti

Luna trecută, un purtător de cuvânt al cuplului a anunțat că nu s-a decis încă cu privire la botezul lui Lilibet, iar rapoartele despre detaliile evenimentului au fost „simple speculații”. Totuși, Myers a susținut că la un moment dat cuplul o să anunțe că botezul lui Lilibet „a avut loc deja. Şi mai spune: Cine știe când vor face următoarea lor călătorie aici? Va fi pentru botez? Va fi de Crăciun? Nu cred că va fi anul acesta. Din nou, orice se poate întâmpla. Cred că probabil că vor lansa un anunț că s-a întâmplat deja și asta va fi tot ce știi despre botez”.

Ducele de Sussex s-a întors în Marea Britanie doar de două ori de la mutarea sa în California, pentru înmormântarea bunicului său, Prințul Philip, în aprilie, și pentru a inaugura o statuie a regretatei sale mame, Prințesa Diana, în iulie. Meghan și Archie nu s-au mai întors în Marea Britanie din martie 2020, în timp ce Lilibet nu a fost niciodată în patria tatălui ei, relatează presa britanică.