Victor Rebengiuc, în dialog cu Nicușor Dan: „Evident că vă votez. M-am obișnuit să votez”

Victor Rebengiuc, în dialog cu Nicușor Dan: „Evident că vă votez. M-am obișnuit să votez”

Nicușor Dan a avut o discuție pe Skype cu marele actor Victor Rebengiuc care este și un susținător deschis al candidatul dreptei pentru funcția de Primar al Capitalei.

Temele discuției au fost, în special, cele legate de București, de felul în care orașul a trecut prin toate epocile recente care i-au marcat existența.

”Vă votez din 2012”

Cunoscutul artist  nu a ratat ocazia, chiar în debutul discuției, de a-i spune lui Nicușor Dan că-l va vota, pentru a treia oară. Cu această ocazie, candidatul susținut de PNL și USR PLUS la Primăria Capitalei și-a amintit că, în trecut, Victor Rebengiuc a fost mai mult decât votant și a figurat chiar și printre donatorii campaniei sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Discuția a pornit, firesc, de la locurile care i-au marcat existența omului Victor Rebengiuc. Maestrul a povestit cum a copilărit în zona Pieței Chirigiu, la intersecția străzii Tudor Vladimirescu cu Calea Rahovei și pe strada Mihai Vodă, stradă care a dispărut în anii 80 la ordinul lui Ceaușescu pentru a face loc Centrului Civic.

 Bancuri despre sovietici și cartiere demolate

Când s-a ajuns la subiectul perioadei comuniste, marele actor a rememorat propaganda sovietică, ocazie cu care Nicușor Dan și-a amintit un banc mai vechi, care suna așa: “Cum a descoperit nu-știu-ce inventator rus radioul? Era în pat, a ridicat pătura și l-a descoperit sub pătură”

Mai departe, cei doi au vorbit despre demolările din anii 80, care au dus la distrugerea unora dintre cele mai frumoase cartiere, zone și construcții bucureștene, dintre care maestrul Rebengiuc a amintit de zona Arsenalului, Teatrul Muncă și Lumină sau Stadionul ANEF  - mai cunoscut sub numele Stadionul Republicii. Despre aceste cartiere dispărute sub buldozerele ceaușismului, Nicușor Dan remarca: ”Din punctul de vedere al relațiilor umane erau un mix foarte bun, erau și oameni săraci, erau și intelectuali, erau toate categoriile sociale care trăiau în armonie”.

Victor Rebengiuc a continuat acuzând primarii din perioada post-decembristă că au nenorocit Bucureștiul și și-a exprimat încrederea în Nicușor Dan și echipa sa de specialiști.