Ponta se va întâlni cu Vladimir Putin la Soci. Obama şi Cameron au refuzat invitaţia

Ponta se va întâlni cu Vladimir Putin la Soci. Obama şi Cameron au refuzat invitaţia

Premierul Victor Ponta va participa, vineri, la Soci, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă, anunţă Mediafax.

Ponta va participa şi la dineul care va fi oferit cu acest prilej de către preşedintele rus Vladimir Putin.

La ceremonie vor fi prezenţi aproximativ 70 de şefi de stat din întreaga lume, conform ministrului sporturilor din Rusia, Vitali Mutko, relatează rsport.ru.

La ediţia precedentă, Vancouver 2010, au fost prezenţi doar 12 şefi de stat. Mutko a anunţat că alţi şefi de stat au ales să nu asiste la ceremonie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Da, poate că unii oameni nu vor veni, dar fiecare şef de stat are planurile sale, viziunile sale. Dar în orice caz, Jocurile Olimpice sunt despre sportivi, asupra lor trebuie să ne concetrăm", a spus Mutko.

Preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron au refuzat invitaţiile, în timp ce preşedintele Franţei, Francois Hollande, a anunţat încă din decembrie că nu va merge. Preşedintele german Joachim Gauck a invocat nerespectarea drepturilor omului din Rusia pentru absenţa sa de la ceremonie.

Printre liderii care au confirmat participarea se află regele Norvegiei, Harald al V-lea, premierul Erna Solberg şi preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci va avea loc vineri, iar competiţiile sunt programate în perioada 7-23 februarie.