Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: „Serios, pentru asta mărim taxe?”. Fostul premier consideră că Nicolae Ciucă se va pregăti pentru mandatul de președinte
Victor Ponta: „Serios, pentru asta mărim taxe?”. Fostul premier consideră că Nicolae Ciucă se va pregăti pentru mandatul de președinte

Victor Ponta: „Serios, pentru asta mărim taxe?”. Fostul premier consideră că Nicolae Ciucă se va pregăti pentru mandatul de președinte

Fostul premier, Victor Ponta, a criticat Executivul pentru deciziile pe care le-a adoptat în ultima perioadă. Mai mult, el este de părere că Nicolae Ciucă se va pregăti pentru alegerile prezidențiale din 2024. Acesta nu vede cu ochi buni nici economia țării noastre. Ponta a făcut unele previziuni sumbre.

Fostul premier al României, Victor Ponta, a declarat că Nicolae Ciucă se va pregăti pentru alegerile prezidențiale. Mai mult, Ponta a precizat că cel mai mare partid ar fi trebuit să aibă premierul, nu PNL.

(…) În România nu mai ești ales, îl primești la adunarea sașilor. Și vor lăsa ca oalele să se spargă în capul PSD și a lui Marcel Ciolacu. Corect ar fi fost ca cel mai mare partid să aibă premier, PSD trebuia să îl aibă de anul trecut”, a declarat fostul lider social-democrat.

Victor Ponta a mai afirmat că războiul din Ucraina nu se va termina prea curând, iar acest lucru va duce la o creștere a prețurilor la gaze și energie. De asemenea, fostul premier este de părere că nu vor exista probleme în coaliția de guvernare, iar rotativa de anul viitor se va face.

„Nu există soluție pe energie în România”

„Suntem într-o criză economică fără precedent și e clar că războiul va continua, iar prețurile la energie vor crește. (…) Cred că domnul Iohannis și PNL vor ca in 2023 sa dea vina pe PSD, că uite, domnul Ciolacu, că nu mai sunt bani. Cred că vor să înceapă iar și lupta anticorupție”, a mai spus Ponta.

Fostul premier a mai precizat că România nu are un lider politic care să meargă la Bruxelles și să spună că țara noastră își produce aproape tot consumul de energie și nu trebuie să economisească 15%, așa cum a cerut UE.

(…) Dar noi acum avem cele mai mari prețuri din Europa și suntem primii care reduc. Și nu o să taie de la populație, ci de la firme, și nu o să mai producă nimic. O să ne împrumutăm, iar când se va ajunge cu datoria la 100% din PIB, atunci o să fie România lucrului bine făcut”, a spus Ponta.

Mărim taxe pentru a cumpăra avioane vechi din Norvegia

Fostul politician a criticat Guvernul Ciucă, precizând că România a ajuns să fie o țară fără politică economică, nicio măsură neavând  logică.

„Toate țările impozitează pe cei care au făcut bani mulți, la noi se impozitează microîntreprinderile. Dar dacă tot mărim taxele, ce vrei să faci cu banii? Păi luăm avioane vechi din Norvegia. Serios, pentru asta mărim taxe? Eu cred că această vară mai ține un pic, oamenii mai merg la mare, dar din toamnă va fi foarte frig și nu doar la propriu. Păi când împrumuți la 8%, tu o să plătești doar dobânzi”, a concluzionat fostul premier, Victor Ponta, scrie România TV.