"Integritatea e foarte importantă. Dacă ai fost condamnat definitiv şi irevocabil de o instanţă că ai furat o casă cu acte false, trebuie să-ţi dai demisia. Dacă ai ajuns în instanţă trimis de ANI şi ai tras de timp să ajungi preşedinte să scapi, pe o situaţie în care toţi ceilalţi primari până la tine au fost declaraţi incompatibili, trebuie să-ţi dai demisia. Dacă te foloseşti de moartea unor oameni, la 24 de ore după caz, să obţii un avantaj politic, asta înseamnă lipsă de integritate şi cred că toată lumea e de acord cu mine. Deci tu, dacă nu ai integritate, mai bine nu vorbeşti. De altfel, dl Iohannis întotdeauna când tace nu câştigă, dar pierde mai puţin, când vorbeşte pierde foarte mult", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Reamintim că luni, preşedintele Klaus Iohannis a spus că principiul integrităţii a fost abordat diferit de partide la alegerile locale, arătând că unele formaţiuni au luat treaba foarte în serios în acest caz, în timp ce altele au mimat.

"Insist pe criteriul integrităţii. Este extrem de important. Dacă ne referim la alegerile care tocmai au trecut, alegerile locale, administraţie se poate învăţa, politică se poate învăţa, integritatea însă nu. Un politician ori este integru, ori nu este integru, iar pentru o comunitate este foarte important să aleagă un om integru, indiferent dacă vorbim de alegeri locale sau alegeri parlamentare. Acest principiu al integrităţii a fost abordat diferit de către partide. Unele partide au luat treaba foarte în serios, au stabilit criterii de integritate şi le-au respectat. Alţii au mimat. Alegătorul trebuie să decidă cine are dreptate şi eu cred că românii în continuare îşi doresc o clasă politică reformată, înnoită, integră şi competentă", a afirmat Iohannis.

Te-ar putea interesa și: