SPARTACUS ȘI FRAȚII LUI: CINE VINE CU MINE LA UN CITY BREAK ÎN ȚIGĂNIE? Aşa îşi începe postarea pe social media jurnalistul Victor Ciutacu.

“Câteva cugetări după zilele de Paști și violențele izbucnite ca din senin. N-am nici un dubiu, nici măcar unul, că totul a fost și este premeditat. Biserica Ortodoxă s-a organizat impecabil și a lipsit taman acel bau-bau cu care maeștrii manipulării ne speriau să stăm terorizați de virusul ucigaș în case”, scrie Victor Ciutacu pe blogul său.

Totul a fost premeditat, provocat

“Așa că s-a inventat altceva: subita revoltă pe program a țigănetului, nu toți odată, dozat, pe rând, pe aceeași matrice, petrecerea spontană, musai filmată și dată live pe facebook, provocarea autorităților să vină acolo, ameințarea cu noua revoluție. Numai naivii nu știu cum funcționează și cine controlează, profitabil reciproc, industria asta. Și cum pornești poreclita teroare, dozezi violențele, ții fraierii speriați în case și ai motive să introduci noi măsuri de zisă prevenție. În fapt, să legiferezi abuziv prelungirea arestului la domiciliu fără faptă al unui popor întreg. Ceea ce tocmai a anunțat Marcel Vela că se pregătește să facă”.

Cum a ratat de Paște jandarmerița Ștefania ocazia de a deveni eroină

“Cei mai vocali preamăritori ai bătăilor pe care le dau purtătorii de pulan indienilor băștinași care dau party de carantină sunt aceiași care-i înjurau pe jandarmi că n-au pus covorul roșu la debarcarea desantului “manifestanților pașnici” în Piața Victoriei. Uite-așa a ratat de Paște jandarmerița Ștefania ocazia de a deveni eroină. Dacă nu a reușit atunci când au umflat-o derbedeii în bătaie, putea măcar acum, când s-a dat liber la pocit civili, mai ales dacă-s arși de soare din născare.
E jenant ca, la două zile după ce oamenii tăi își iau capace pe stradă (sau chiar în mașinile de serviciu) de la golani sau se ascund printre uluci în timp ce barbarii dau cu lopeți și ciomege într-un parbriz (cu șoferul la volan), să-l scoți pe tv pe unul care anunță că deviza poliției e “nici un pas înapoi”, mai scrie Ciutacu.

Provocarea lui Ciutacu

“Provocare sinceră și camaraderească pentru toți ziariștii, filosofii de canapea și analiștii de la tribuna oficială a rețelelor sociale: sunt gata să mă duc să dau emisia live din țigănie. Fără poliție la acoperire, fără protecție specială, fără aranjamente regizorale anterioare, cu respectarea înaltelor comandamente ale ordonanțelor militare. Găsesc mușterii din media, care să accepte ideea că există viață și dincolo de centrul satului cu miniștri, gata să vină cu mine? Acolo unde pute, acolo unde mustește mizeria pe străzile nepietruite, acolo unde lipsește canalizarea, acolo unde șmecheria ține loc de buletin, acolo, în serpărie. La nevoie, facem duplex, triplex, multiplex. Oferta mea e valabilă până inclusiv joi”, a concluzionat jurnalistul.