Evenimentul ZileiPoliticaREACȚIE DURĂ de la VÂRFUL EUROPEI despre PROCURORII lui Kovesi. Abuzurile DNA, demascate la Bruxelles

REACȚIE DURĂ de la VÂRFUL EUROPEI despre PROCURORII lui Kovesi. Abuzurile DNA, demascate la Bruxelles

REACȚIE DURĂ de la VÂRFUL EUROPEI despre PROCURORII lui Kovesi. Abuzurile DNA, demascate la Bruxelles
În cadrul dezbaterii din Comisia LIBE, după intervenția lui Frans Timmermans legată de justiția din România, Europarlamentarul Victor Boștinaru a reacționat dur.

„S-a vorbit despre glorioasa moștenire a DNA-ului. Știți domnul vice-președinte că foștii șefi ai parchetului de la Ploiești sunt astăzi anchetați de Parchetul General sub acuzațiile – și vă rog să mă ascultați cu atenție – represiune nedreaptă, într-o țară membră a UE, falsificare de probe și plantare de probe.

 

Aceasta să fie calea de urmat pentru justiția română? Sunteți la curent că președintele Senatului României a fost ascultat și supravegheat șapte ani pe baza legislației privind securitatea națională, zi și noapte, precum teroriștii sau traficanții, ca să i se comunice acum o săptămână că a fost în acea perioadă supravegheat și toate înregistrările au fost distruse? Aceasta e lupta împotriva corupției pe care o sugerează unii dintre colegii mei din sală?

 

Nu înțelegeți că acest sistem represiv s-a construit inclusiv datorită fie neglijenței Comisiei Europene care avea obligația să vegheze la reforma justiției, fie a timidității Comisie Europene. Știu că nu vă convine să vorbiți despre serviciile secrete și ne spuneți nouă Parlamentului acasă să o rezolvăm. Dar când ele ruinează independența justiției nu vi se pare că era obligația Comisiei?”, a spus Victor Boștinaru.

 


Accesează: