Redăm mai jos fragmente din articolul publicat în septembrie 2009 de Evenimentul Zilei:

Stănculescu a jucat la un automat, perseverent, câteva ore. Fostul general a fost însoţit de o femeie, în compania căreia s-a aflat mereu de la moartea soţiei sale. Surse din cadrul cazinoului de la Univesitate au povestit pentru evz.ro că generalul Stănculescu merge des în acest loc şi că joacă la "păcănele".

"Se joacă mai ales la aparatele mecanice, nu prea câştigă şi vine mereu însoţit de această doamnă, în compania căreia s-a aflat şi aseară. Generalul ştia că este urmărit de presă. Din câte ştiu mai joacă şi la alte două cazinouri, tot în centrul Bucureştiului", au afirmat angajaţi ai respectivului cazinou. 

Stănculescu a fost condamnat definitiv pentru omor deosebit de grav, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. Stănculescu a beneficiat de o întrerupere a executării pedepsei, care i-a fost acordată de Tribunalul Teritorial Militar Bucureşti, din motive medicale, începând din 12 mai, în urma unei serii de expertize din care rezulta că starea de sănătate a fostului aghiotant al familiei Ceauşescu era foarte gravă. Diagnosticul arăta că pacientul Stănculescu prezintă "risc maxim de accident vascular cerebral şi cardiac".

Patru ani mai târziu, prin 2013, Stănculescu, aflat în spatele gratiilor, declara candid pentru jurnaliştii de la Evz că penitenciarul i-a prelungit viaţa. Nu a băut, nu a precurvit şi a urmărit cu sufletul la gură popularul serial turcesc Suleyman Magnificul.

“În orice caz…pentru protecţia mea a fost bună închisoarea asta… Păi nu am băut, nu am…cum se zice în Biblie, nu am preacurvit. (…)În afară de ziare şi reviste, am citit 64 de cărţi totalizând peste 28.000 de pagini. Acum citesc o carte de-a lui Pleşu. Dar citesc şi Noul Testament, pentru a-l verifica pe Pleşu în ceea ce îl priveşte pe Ioan Botezătorul. Sper că într- o zi să pot discuta despre aceasta cu autorul, cu Pleşu La televizor vă uitaţi? Da, la cele 11 posturi pe care le avem, da, mă uit la toate. (…)Mă scol dimineaţa la şase, la şapte este verificarea de dimi neaţă, dacă n-am tăiat gratiile, iau masa până la opt, dau drumul la televizor şi apoi citesc sau scriu. Mă uit la serialul Suleyman Magnificul. (…)Mă rog la Dumnezeu din când în când, dar numai preşedintele, care este pe pământ, poate să hotăreasca când am să fiu eliberat”, declara Stănculescu.