Evenimentul Zilei > Politica > Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, atac la Dacian Cioloș: Are legături cu fosta Securitate și cu alte structuri
Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, atac la Dacian Cioloș: Are legături cu fosta Securitate și cu alte structuri

Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, atac la Dacian Cioloș: Are legături cu fosta Securitate și cu alte structuri

Deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, l-a atacat pe fostul premier Dacian Cioloș, cerându-i să lămurească care au fost relațiile lui cu fosta Securitate, bănuindu-l că în prezent este conectat și la alte structuri.

Andrei Gerea a remarcat, într-o conferință de presă, la Constanța,“dificultățile pe care domnul Cioloș le are în a explica relațiile domniei sale cu fosta Securitate, începând cu înființarea partidului domniei sale”. Deputatul ALDE s-a arătat neîncrezător că Dacian Cioloș nu ar fi știut cine sunt persoanele care au înființat partidul Plus. “Nu cred nici un minut faptul că nu a avut la cunoștință cine sunt personajele care au înființat partidul. Mai mult decât atât, dezvăluirile sale ulterioare sau, mă rog, declarațiile pe care le-a făcut, fiind încolțit de dovezile prezentate, ne fac să credem că este pe deplin conectat și la alte structuri”.

Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, a făcut referire și la relațiile de rudenie ale liderului Plus cu generalul Virgil Ardelean, fostul șef al “Doi și-un sfert”, serviciul secret al MAI. "Vedem că a avut o educație aleasă în familie și influența generalului Ardelean își spune cuvântul. Mă întreb dacă nu cumva acesta să fie și motivul pentru care domnul Cioloș, în timpul mandatului său de prim ministru a acordat SRI dreptul de a se implica în cercetările penale. Deci lucrurile sunt destul de complicate și așteptăm din partea domnului Cioloș justificări, în continuare, și să ne lămurească și pe noi dacă are sau nu are legături cu fosta Securitate sau dacă cariera lui politică, începând cu apartenența la PUNR și Vatra Românească, nu a fost cumva influențată de către aceasta”.