Evenimentul Zilei > Politica > Vicepreședintele Comisiei SRI vorbește despre „agenții politici” de la Bruxelles: Își trădează țara pentru 30 de arginți
Vicepreședintele Comisiei SRI vorbește despre „agenții politici” de la Bruxelles:  Își trădează țara pentru 30 de arginți

Vicepreședintele Comisiei SRI vorbește despre „agenții politici” de la Bruxelles: Își trădează țara pentru 30 de arginți

Vicepreședintele ALDE, Marian Cucșa, a precizat, într-un comunicat de presă remis EVZ, că mutarea conflictului politic din România la Bruxelles, pe marginea protestelor din 10 august, reprezintă o acțiune gravă prin care niște „politicieni iresponsabili” au ales să își denigreze țara.

Potrivit deputatului ALDE, deși ne aflăm cu doar trei luni până la preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, România intră în lumina reflectoarelor la nivelul Uniunii Europene, din cauza dorinței sadice a unor reprezentanți la Bruxelles de a pune la colț țara noastră.

„România se află din nou în situația de a fi subiect de discuție în Parlamentul European ca urmare a solicitărilor venite din partea prietenilor europeni ai reprezentanților opoziției din România. Manipulările și dezinformările pe care le-au propagat reprezentanții opoziției, alături de unele grupări care se prezintă ca fiind drept civice nu au făcut decât să creeze o imagine negativă a țării noastre.”, se arată în comunicatul de presă.

Vicepreședintele Comisiei SRI, Marian Cucșa, a făcut referire și la „agenții politici” pe care România îi are la Bruxelles.

„România nu e nici pe departe cea mai coruptă sau țara cu cele mai mari probleme din Uniunea Europeană. Desigur, alte țări nu au „agenții” politici pe care noi îi avem noi la Bruxelles. Germania, Olanda, Italia nu au un Siegfried Mureșan, o Monica Macovei sau alți reprezentanți ai opoziției de la București. Atunci când vine vorba de apărarea intereselor propriilor state, eurodeputații din alte țări au o poziție comună. La noi, câțiva europarlamentari urmăresc denigrarea țării, considerând că astfel își câștigă capital electorali.”, potrivit sursei menționate.

Cușca a conchis că acei politicieni care vor folosi prilejul dezbaterii din Parlamentul European pentru a spune că România ar trebui să fie sancționată „își trădează țara pentru 30 de arginți”.

„Am văzut  genul acesta de comportament la oamenii din guvernarea Cioloș, iar acești politicieni fac mari deservicii României. Politicienii români care își denigrează țara la Bruxelles nu mai au ce căuta acolo. Este unul dintre motivele pentru care votul de anul viitor, de la alegerile europarlamentare, este așa de important.”, a încheiat  vicepreședintele ALDE.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat, joi, că Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situaţia protestelor din 10 august din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie.

„Avem noutăţi despre dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie).

Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situatia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie). Prim-ministrul Guvernului României va fi invitat la dezbaterea de la începutul lunii octombrie”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureşan pe Facebook.