Viața după moarte nu mai este o necunoscută. Un experiment fantastic a reprodus viața în afara corpului

Viața după moarte nu mai este o necunoscută. Un experiment fantastic a reprodus viața în afara corpului

Omul de știință Jane Aspell arată că viaţa după moarte depinde adesea de persoanele care trec prin așa-numitele experiențe în afara corpului (OBE) în timpul unor traume- dar cercetările au arătat că pot fi reproduse acasă de oricine cu o cască VR și o cameră web.

Oamenii de știință estimează că aproximativ 10% din toți oamenii vor experimenta viaţa după moarte cel puțin o dată în viață. Pot apărea în timpul unor traume intense, cum ar fi un accident de mașină sau un atac de cord, sau în timpul unui episod de epilepsie. În majoritatea cazurilor, experiențele în afara corpului (OBE) se caracterizează prin sentimentul neobișnuit, dar ciudat real de a fi în afara corpului.

Un expert a explicat cum experiențele în afara corpului pot fi reproduse într-un laborator

Potrivit doctorului Jane Aspell, neurolog științific cognitiv la Universitatea Anglia Ruskin, există dovezi puternice care arată că experiențele în afara corpului (OBE) sunt un proces fizic, chiar dacă este oarecum înțeles.

Expertul în experiențele în afara corpului (OBE) a declarat pentru Express.co.uk că aceste trăiri s-ar putea simți „incredibil de real”, dar sunt doar o halucinație cauzată de creierul care „înnebunește”.

Dr. Aspell a explicat cum puteți experimenta în siguranță ceva foarte similar cu un OBE din confortul casei dumneavoastră

Ca parte a cercetărilor sale asupra aspectelor terapeutice ale OBE, neurologul a indus OBE la voluntari care folosesc căști de realitate virtuală (VR), şi spune: „Deci, să presupunem că camera video te filmează - este poziționată în spatele tău - îți filmează spatele. Așadar, atunci când puneți căștile VR, puteți vedea ce vede camera, așa că vă vedeți în picioare în fața voastră. Îți vezi dublura în esență și apoi dacă cel care experimentează te apasă pe spate în timp ce stai acolo, atunci vei vedea dublura ta întină pe spate. Deci, este foarte ciudat acest experiment”, spune medicul.

Expertul mai spune că participanții la studiu raportează o senzație ciudată, şi anume că nu mai sunt în interiorul propriului corp, ci mai degrabă cel care se află în fața lor, proiectat pe căștile lor VR.

Dr. Aspell a adăugat: „Ne bucurăm puțin de asta în laborator. Și îl puteți încerca acasă, cu condiția să aveți acces la o cască VR și la cameră cameră web.

În unele cazuri, reacția la efect este destul de puternică, deși dr. Aspell a spus că nu toată lumea reacționează la fel

Încercați doar să nu o faceți prea mult timp, spune dr. Aspell, deoarece în toate aceste ore petrecute replicând acest efect pot declanșa o stare disociativă. Expunerea prelungită ar putea duce la o afecțiune precum depersonalizarea, care este o afecțiune psihiatrică în care oamenii se simt detașați de ei înșiși.

Dar există, de asemenea, posibile aplicații terapeutice ale tehnicii, pe care expertul o explorează prin cercetările sale finanțate de organizația caritabilă Versus Arthritis și The Bial Foundation. În special, expertul explorează dacă tehnica ar putea fi utilizată pentru tratarea sau ameliorarea afecțiunilor cronice ale durerii, cum ar fi fibromialgia.

Într-un studiu din 2017, Dr. Aspell și colegii ei au reușit să reducă nivelul durerii cu până la 40% la un număr de persoane cu diferite afecțiuni. Ea a spus: Într-un fel, dacă te poți distanța de corpul care suferă, ţi-ar putea reduce durerea,  a subliniat medicul, potrivit Express.

Ne puteți urmări și pe Google News