„Instanța respinge, ca nefondată, cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Corduneanu Constantin, deținut în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin.

Fixează termen pentru reînnoirea cererii sau formularea propunerii de liberare condiționată după data de 5 august 2020”, au precizat magistrații în sentința care nu este definitivă şi poate fi contestată.

Conform bzi.ro, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu.

„Astfel, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an. În concluzie, Costel Corduneanu ar putea fi lăsat în curând în libertate”, arată sursa citată.

Amintim că la data de 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj decidea condamnarea a trei inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu.

Printre ei s-a aflat și Costel Corduneanu, care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

La 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea clanul Cordunenilor.

Acuzaţiile arătau că membrii clanului Corduneanu ar fi organizat o rețea infracțională transfrontalieră ce ar fi acționat în România şi Republica Moldova, dar şi în ţări precum Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda.

Explicaţie foto: de la stânga la dreapta, manelistul Florin Salam şi liderii interlopi Nuţu Cămătaru şi Costel Corduneanu.