Vești proaste pentru bucureșteni. Primarul Nicușor Dan nu mai face niciun compromis, ce se întâmplă cu parcările

Vești proaste pentru bucureșteni. Primarul Nicușor Dan nu mai face niciun compromis, ce se întâmplă cu parcările Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a explicat cum vor fi percepute tarifele pentru locurile de parcare din centrul Bucureștiului. Edilul vorbește despre posibilitatea achiziționării unui abonament pentru parcare, deși locul nu ar fi garantat. Astfel, Nicușor Dan îl contrazice pe viceprimarul Stelian Bujduveanu, care declara recent că rezidenții nu vor putea beneficia de un loc rezervat mai târziu de ora 19:00.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a decis să ia în calcul un regulament din anul 2019 ce se dorește a fi implementat începând din 15 august 2022.

Nicușor Dan vine cu explicații în ce privește parcările din centrul Capitalei

„Avem un regulament din 2019 cu privire la parcări pe care îl aplicăm din 15 august. Se referă exclusiv la locurile trasate cu linia albastră în zona centrală. Oamenii știau că trebuie să plătească și am anunțat că vor trebuie să o facă și dacă nu o fac va trebui să-i amendăm.

Cine nu plătește și parchează pe zona albastră va fi sancționat. Vorbim, din nou, doar de aceste locuri albastre. Politica pe care noi încercăm s-o aliniem la politica orașelor europene este că în zona centrală nu există loc rezervat, există un abonament pentru rezidenții de acolo, dar care nu au loc rezervat. Cei care parchează acolo fără abonament sunt amendați cu 200 de lei, iar dacă persistă, atunci se blochează roțile sau chiar se ridică mașina”, a explicat primarul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Abonament pentru cei care vor să parcheze mașinile, deși locul nu este garantat

Nicușor Dan vine cu opțiunea deloc inspirată a unui abonament „foarte ieftin”, care însă nu garantează și locul de parcare, deși cetățenii vor fi plătit deja prețul abonamentului.

„Rezidenții au posibilitatea unui abonament foarte ieftin, dar care nu le garantează locul. Plătiți numai pentru a folosi acel loc ziua, nimeni nu plătește pentru noapte. Cu abonamentul aveți voie să vă lăsați mașina în proximitatea locuinței, fără să plătiți 5 lei pe oră. Noi facem ceea ce toată Europa face, adică taxăm parcarea în zona centrală astfel încât să facem o piață, iar în zonele în care noi vom institui parcarea vor apărea pe piață locuri private.

Să avem locuri de parcare suficiente pentru toate nu se va întâmpla, nu se întâmplă în niciun oraș din Europa. Într-un an vom avea 100.000 de locuri de parcare. Proporțional, în trei luni vom avea 30.000 de locuri de parcare”, a adăugat Nicușor Dan.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunța măsuri diferite în urmă cu o săptămână

Săptămâna trecută, viceprimarul Stelian Bujduveanu, transmitea că regulamentul din 2019 referitor la parcări va fi modificat, pentru ca rezidenții să-și poată parca mașinile mai târziu de ora 19:00.

„Ce aducem noi nou în această politică de parcare sunt noi beneficii pentru riveranii care nu au putut să preia un loc de parcare, pentru că s-au epuizat în proximitatea casei și venim cu un preț preferențial de 1,6 lei pe zi pentru orele 19.00-07.00, loc de parcare cu rezervare, în zona casei.

Cele mai multe solicitări pe care le-am avut în București și în zona centrală sunt din partea riveranilor care nu mai au unde parca seara”, spunea Bujduveanu, conform Digi 24.