Deși temperaturile se vor menține ridicate, se va observa o oarecare instabilitate atmosferică și vor exista șanse mai mari de ploi sau descărcari electrice.

Cum va fi vremea marți, 8 mai

Marți, vremea va fi caldă în general, dar instabilă. În zonele de deal și de munte, precum și în regiunile estice și sud-estice, pe arii relativ extinse se vor semnala averse și descărcări electrice. În restul țării, instabilitatea atmosferică se va manifesta local, cu precădere după-amiaza și seara. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat va cădea grindină. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan, dar și de scurtă durată în timpul ploilor, posibil și cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade.

În Capitală, dimineaţa se vor înregistra 12-14 grade. Pe parcusrusl zilei cerul va fi variabil, însă vor fi și înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare spre seară. Maximă la amiază, în jur de 25 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabilã. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în Carpaţii Orientali, local în Carpaţii Meridionali şi pe spaţii restrânse în rest. Izolat vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Temperatura aerului va fi apropiatã de cea de ieri. La amiază vor fi 17 grad la Păltiniș și la Predeal, 15 la Semenic, 14 la Sinaia 1500, 19 la Arieşeni şi 9 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.

La mare, marți vremea va fi în general instabilã, vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri scurte ale vîntului. Cantitãţile de apã vor fi în jur de 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Temperatura aerului scade. Maximele vor fi în jur de 19 ? 20 de grade. Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 18 şi 21 de grade.

Cum va fi vremea miercuri și joi, 9 și 10 mai

Miercuri, vremea se va menține în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales în a două parte a zilei, în sudul, sud-estul, centrul țării, la deal, la munte și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și vînt, izolat și de grindină. Se vor acumula cantități de apă care izolat vor depăși 20…30 l/mp. Vântul va avea intensificări de scurtă durată mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade la Miercurea Ciuc și 27 de grade în vest, la Timişoara și Oradea.

În capitală vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 14-16 grade și la amiază, 22-23 de grade. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade.

Joi, în continuare vom avea vreme instabilă. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, în zonele de munte, dar local și în restul țării, cu o probabilitate mai mare în jumătatea sudică. Izolat cantitățile de apă pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări de scurtă durată mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade pe litoral și 28 de grade la Oradea, Baia Mare şi Iaşi.

În Bucureşți, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice și unele intensificări ale vântului va fi mai ridicată după-amiază. 12-13 grade dimineață și în jur de 24 de grade la amiază.