Evenimentul Zilei > Actualitate > Vești bune pentru șoferi. Măsura a intrat în vigoare și poate fi online
Vești bune pentru șoferi. Măsura a intrat în vigoare și poate fi online

Vești bune pentru șoferi. Măsura a intrat în vigoare și poate fi online

Vești bune pentru șoferii care și-au cumpărat mașini noi. Achitarea plăcuţelor cu număr de înmatriculare sau păstrarea numerelor de înmatriculare se va putea face online.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)a transmis că începând de joi, vor putea fi efectuate plăţi online pentru achitarea contravalorii plăcuţelor cu număr de înmatriculare, tarifului de atribuire al unui număr preferenţial şi păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare în cazul radierii sau transferului de proprietate a autovehiculului, se arată într-un comunicat al DRPCIV.

Măsura a intrat în vigoare de azi

Șoferii pot plătească de azi online cu cardul bancar pe www.ghişeul.ro.

„Foarte important – pentru tranzacţile efectuate prin intermediul platformei www.ghișeul.ro – dovada plăţii este obligatorie! Confirmarea plăţii se transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră. Vă rugăm acordaţi atenţie sporită la introducerea adresei de e-mail”, arată sursa citată.

„Foarte important – pentru tranzacţiile efectuate prin intermediul platformei www.ghișeul.ro – dovada plăţii este obligatorie! Confirmarea plăţii se transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră. Vă rugăm acordaţi atenţie sporită la introducerea adresei de e-mail”, transmite DRPCIV.

Din ce în ce mai mulți români își cumpără mașini noi

În România s-a observat o creștere a vânzării de autoturisme în 2021, fiind înmatriculate 16.129 unități. În primele opt luni ale anului 2021 au fost înmatriculate în România 78.791 de mașini noi. Totuși, cifrele înregistrate de DRPCIV, statisticile ACAROM și ACEA arată valori diferite. În timp ce ACAROM ia în calcul înmatricularea a 79.320 de unități în primele opt luni, corespunzătoare unei creșteri cu 7,59%, ACEA cuantifică pentru aceeași perioadă 78.791 de autoturisme și o creștere cu doar 6,9%.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: