Facilități de călătorie pentru pensionari și veteranii de război prelungite ! Guvernul a elaborat un proiect de act normativ care prevede prelungirea perioadei valabilitate a tichetelor de călătorie gratuite și a taloanelor speciale, potrivit romaniatv.net. Legislația actuală prevedea că tichetele și taloanele puteau fi folosite până la 1 ianuarie 2020, urmând ca după această dată facilitățile să fie acordate cu ajutorul unui card personalizat.

Deoarece infrastructura necesară pentru funcționarea cardului nu a fost realizată, guvernul Orban propune două măsuri.Una vizează  extinderea perioadei până la care pot fi folosite tichetele și taloanele, până la 1 ianuarie 2022, iar altă vizează  prelungirea termenului de finalizare a infrastructurii pentru folosirea facilităților de transport până la 31 decembrie 2021.Reducerile pentru pensionari presupun, anual, un număr de șase călătorii cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio sau interregio clasa a 2-a.

Veteranii de război primesc 12 călătorii gratuite dus-întors pe calea ferată, sau 24 călătorii simple, pe parcursul unui an, la clasa I, pentru orice fel de tren .Au dreptul la șase călătorii gratuite, dus-întors, sau la 12 călătorii simple, pentru orice fel de tren, veteranii decorați cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945″, cei nedecorați și văduvele de război în timp ce  generalii, ofițerii și ceilalți veterani de război decorați cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945″ călătoresc la clasa I..