Evenimentul Zilei > International > Vestea așteptată de mii de oameni! Ce se întâmplă cu restricțiile COVID-19: „Nu va mai fi obligatoriu în aeroport”
Vestea așteptată de mii de oameni! Ce se întâmplă cu restricțiile COVID-19: „Nu va mai fi obligatoriu în aeroport”

Vestea așteptată de mii de oameni! Ce se întâmplă cu restricțiile COVID-19: „Nu va mai fi obligatoriu în aeroport”

Testarea împotriva coronavirusului la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv nu va mai fi obligatorie, au anunțat autoritățile din Israel. Totuși, pentru turiști rămâne valabilă regula de a prezenta un test negativ COVID-19 efectuat în țara în care s-au îmbarcat pentru a se deplasa în Israel.

Reprezentanții Ministerului Sănătății din Israel au anunțat că testarea anti-coronavirus la aeroportul Ben Gurion din capitală nu va mai fi obligatorie începând cu data de 20 mai. Aceștia au invocat o scădere a numărului de infecții zilnice cu virusul SARS-CoV-2, de la peste 6.000 la mai puțin de 2.000 în ultima lună.

Israel modifică regulile de testare COVID-19

Astfel, începând de marți, turiștii pot opta pentru un test rapid antigen, realizat în termen de 24 de ore de la plecarea în Israel, în loc de un test PCR, realizat în termen de 72 de ore de la călătorie, cerut în prezent, a informat Ministerul Sănătății.

De la începutul lunii martie, autoritățile israeliene nu au mai cerut cetățenilor din regiune să facă un test în străinătate pentru COVID-19 înainte de a se îmbarca într-un zbor spre casă.

La aeroportul Ben Gurion, toți pasagerii care sosesc, israelieni și străini, sunt acum direcționați către stațiile de testare PCR într-un colț al terminalului principal rezervat în mod normal pentru ghișeele de check-in ale companiilor aeriene, potrivit unui raport de presă Reuters.

Carantina rămâne valabilă

În altă ordine de idei, potrivit informațiilor transmise de televiziunile străine, autoritățile israeliene dezbat ideea de a elimina efectuarea de teste anti-coronavirus pe cheltuiala cetățenilor. Modificarea ar putea să intre în vigoare la începutul lunii iunie – dacă Guvernul decide să dea curs propunerii.

Potrivit Channel 12 și Walla! News, este posibil ca Ministerul Sănătății din Israel să anunțe eliminarea cerinței de testare la începutul lunii viitoare.

În conformitate cu normele existente, cei care sosesc trebuie să se autoizoleze timp de cel puțin 24 de ore sau până când se primește un rezultat PCR negativ, de obicei în termen de 12 ore.

Guvernul din Israel a fost supus presiunii publice pentru a pune capăt testelor din aeroporturi, care au mărit costurile de călătorie ale pasagerilor și au limitat spațiul de check-in, provocând, de asemenea, și aglomerație.

În luna aprilie 2022, Guvernul din Israel a eliminat regula de purtare a măștii de protecție în spațiile interioare, invocând scăderea ratei de deces din cauza bolii COVID-19.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: