Evenimentul Zilei > Social > Veste uriașă pentru sute de mii de români. Bani de la stat! Decizie de urgență la Guvern
Veste uriașă pentru sute de mii de români. Bani de la stat! Decizie de urgență la Guvern

Veste uriașă pentru sute de mii de români. Bani de la stat! Decizie de urgență la Guvern

O hotărâre cu un impact social deosebit pentru români a fost luată de Guvern, în urmă cu foarte puțin timp.

Sute de români săraci sau bolnavi vor beneficia de ajutoare de urgență.

Este vorba despre 739.300 lei pentru 219 familii și persoane singure cu probleme sociale grave.

Decizia a fost luată, joi, printr-o Hotărâre de Guvern.

Este vorba de sprijinirea a 219 familii și persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii și alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, astfel.

Ministerul Muncii a detaliat cum și unde se vor duce acești bani.

Astfel, 139.500 lei sunt alocați pentru 24 familii și persoane singure din județele Bacău, Buzău, Constanța, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Teleorman, Vâlcea și Vaslui care se află în situații de necesitate cauzate de incendii.

Alți 11.000 lei sunt pentru două familii din județele Bistrița-Năsăud și Mureș care se află în situații de necesitate cauzate de alunecări de teren;

Diferența de 588.800 lei este pentru 193 familii și persoane singure din județele Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și municipiul București se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială și sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: