Veste proastă pentru toți șoferii din România. Marea schimbare nu va avea loc

Veste proastă pentru toți șoferii din România. Marea schimbare nu va avea loc

Precizări de ultimă oră despre o decizie așteptată de mulți conducători auto.

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară au pus, în urmă cu două săptămâni, în dezbatere publică, un proiect care îi vizează pe șoferii din România. Era vorba despre posibilitatea ca polița RCA să fie prezentate organelor de control și în format electronic, nu doar tipărit.

„Conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție, la un eventual control, și varianta electronică a poliței RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

De asemenea, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării”, spuneau cei de la ASF.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, reprezentanții Poliției au anunțat că șoferii trebuie să aibă asupra lor varianta printată și că ea nu trebuie confundată cu contractul RCA.

„Bună ziua!

Sunt C-tin D. de la Brigada Autostrăzi…vă rog să îmi prezentați actele dumneavoastră, ale autoturismului și polița de asigurare.

Bună ziua!

Polița de asigurare nu o am, dar v-o prezint online.

Greșit!

Conform legii sunteți obligat să aveți asupra dumneavoastră polița de asigurare. A nu se confunda cu contractul RCA, singurul care se poate emite prin mijloace electronice.

Polița de asigurare este cât o coală A4, iar împăturită are loc lângă celelalte acte ale autoturismului.

#PolițiaRomână”, au anunțat oamenii legii pe Facebook.

După anunțul celor de la ASF, Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare spunea:

„O prevedere care a afectat în mod nedrept și absurd foarte mulți proprietari de autovehicule corecți dispare din legislație, într-un interval de timp record, în urma unei colaborari excelente între AURSF, asociație care reprezintă interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare și ASF, autoritatea care reglementează și supraveghează funcționarea piețelor financiare nebancare.”