Veste proastă pentru șoferi. Poliția Română îi va prinde mai ușor în trafic pe cei căutați. Big Brother pe șosele

Veste proastă pentru șoferi. Poliția Română îi va prinde mai ușor în trafic pe cei căutați. Big Brother pe șosele Sursa: Facebook/ Poliția Română

Atunci când se află pe drumurile publice șoferii trebuie de acum să acorde și mai multă atenție respectării regulilor de circulație, dacă nu vor să fie sancționați.

Astfel, inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă pe SICAP licitaţie în vederea achiziţionării a patru autovehicule pick-up 4x4. Toate acestea vor fi dotate cu sisteme automate de recunoaştere a numerelor de înmatriculare și cu camere video, ceea ce înseamnă că șoferii care nu respectă legislația vor putea identificați imediat, pentru a fi sancționați.

Poliția Română cumpără mașini cu sisteme de recunoaștere a numerelor de înmatriculare şi camere video

Conform caietului de sarcini, sistemul LPR (License Plate Recognition) va fi bazat pe montarea unei camere dedicate LPR, de tip IP, în interiorul sau exteriorul autospecialei, pentru a prelua numerele de înmatriculare ale vehiculelor, iar camera video va fi montată în interiorul autospecialei.

Achiziția se ridică la valoarea totală de 989.860 lei, dintre care valoarea autovehiculelor este de 712.699 lei fără TVA, iar a sistemelor automate de recunoaştere a numerelor de înmatriculare şi a camerelor video 277.160 lei fără TVA.

Ne puteți urmări și pe Google News

În vederea evaluării ofertelor, perioada suplimentară de garanţie reprezintă 10%, componenta financiară 75%, iar puterea motorului exprimată în KW – 15%. Durata contractului este de 270 de zile, potrivit anunțului făcut de Poliția Română.

Banii pentru autospecialele poliției române vor veni din fonduri europene, prin proiectul „DETECT-X – Consolidarea capacităţii de acţiune a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice în scopul de a proteja interesele financiare ale Uniunii Europene în România”.

Ce obiective majore are proiectul DETECT-X

Potrivit Poliției Române, proiectul DETECT-X se află în faza de implementare și se derulează pe o perioadă de 18 luni, respectiv 1 iulie 2022 și 31.12.2023.

Obiectivul acestui proiect este întărirea capacității operaționale și tehnice a Direcției de Investigare a Criminalității Economice, care gestionează cauze complexe de contrabandă, având ca obiectiv destructurarea unor grupări infracționale ce acționează cu preponderență la granița externă a Uniunii Europene (granița României cu Ucraina și Republica Moldova), în locuri greu accesibile geografic, pe rute de tranzit menite să eludeze controlul la trecerea frontierei de stat și fiscalizarea produselor accizabile tranzitate.