Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste proastă dată de Raed Arafat. Toate planurile au căzut. Se interzice direct
Veste proastă dată de Raed Arafat. Toate planurile au căzut. Se interzice direct

Veste proastă dată de Raed Arafat. Toate planurile au căzut. Se interzice direct

Conform unui ordin ce a intrat în vigoare, astăzi, personalul de la serviciul de Ambulanță București nu își poate lua concediu în perioada imediat următoare.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat că angajații Ambulanței București trebuie să renunțe la concedii în perioada următoare. Astfel, a fost emis un ordin ce este valabil pentru următoarele 15 zile. Iar decizia a fost luată din cauza „evoluției situației epidemiologice cauzate de tulpina Delta”.

Ordinul interzice angajaților de la Ambulanța București-Ilfov să-și ia concediu în perioada imediat următoare

Ordinul a fost emis miercuri seară și prin intermediul său se solicită ca, începând de la data de 23 septembrie, să se dispună „întreruperea efectuării concediilor de odihnă planificate și aprobate pentru personalul serviciului pentru următoarele 15 zile în vederea creșterii capacității de răspuns și intervenție la solicitările privind acordarea asistenței medicale de urgență”.

În cazul cadrelor medicale și al șoferilor care au apucat deja să plece în sejur de vacanță, acestea trebuie „să transmită șefului ierarhic superior documente justificative”, conform ordinului emis de Raed Arafat.

Despre această situație a vorbit Alis Grasu, managerul Ambulanței București-Ilfov. „Oricum, nu erau foarte mulți cei care urmau să intre de mâine în concediu. Am luat până acum toate măsurile posibile, am suplimentat personalul, dar nu a fost suficient. Colegii mei au înțeles și cred că toată lumea e conștientă că e nevoie de asta. Avem foarte multe solicitări și nu mai facem față. Asta se întâmplă când oamenii nu înțeleg că trebuie să se vaccineze”, a spus Alis Grasu pentru libertatea.

Cine a plătit pentru concediu nu își mai recuperează banii

O problemă va fi pentru angajații care au apucat să-și achiziționeze bilete pentru vacanță. Și, foarte probabil, nu își vor mai putea recupera sumele plătite. „Noi nu le putem deconta aceste cheltuieli de vacanță”, a mai explicat managerul Ambulanței București-Ilfov pentru sursa citată.

Măsura de suspendare a concediilor de vacanță în cazul cadrelor medicale a mai fost luată anul trecut, la debutul pandemiei de COVID, pe perioada stării de urgență și menținută și în lunile următoare prin OUG 30/15 din mai 2020.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: