Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste neașteptată pentru părinți. Urmează zile libere. Legea a trecut de Senat
Veste neașteptată pentru părinți. Urmează zile libere. Legea a trecut de Senat

Veste neașteptată pentru părinți. Urmează zile libere. Legea a trecut de Senat

Senatorii au adoptat cu 128 de voturi legea pentru aprobarea OUG nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în contextul pandemiei.

Proiectul reglementează acordarea unor zile libere pentru supravegherea copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice cu prezență fizică în școli. Măsura a fost propusă în contextul răspândirii COVID. De asemenea, beneficiază și părinții sau reprezentanții legali ai copilului cu handicap grav neşcolarizat, ori care au în îngrijire o persoană adultă încadrată în grad de handicap, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază.

„Având în vedere necesitatea supravegherii copiilor în vârstă de până la 12 ani sau 26 de ani în cazul copilului sau adultului cu handicap, de către părinţi, în perioada suspendării cursurilor sau a închiderii unităţilor de învăţământ, în urma finalizării dezbaterilor, în şedinţa din data de 27 octombrie, membrii Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială au hotărât, cu unanimitate de voturi, întocmirea unui raport de admitere”, se arată în documentul care a mers la vot în Senat.

Legea care acordă părinților zile libere pentru a-și supraveghea copiii a fost adoptată în Senat și urmează să ajungă la Camera Deputaților, pentru votul final. Dacă va trece și de Camera Deputaților, actul normativ va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Sursa foto: EVZ

Declarații politice după adoptarea legii

Potrivit spuselor senatorului PNL Daniel Fenechiu, iniţiativa este benefică pentru siguranța copiilor care sunt nevoiți să rămână acasă.

„Preocuparea pentru siguranţa copilului este cât se poate de evidentă şi ăsta este sensul pentru care a fost dată această măsură. Trebuie să avem grijă de lucrurile care sunt importante pentru copiii noştri”, a spus Daniel Fenechiu.

La rândul său, senatorul AUR Rodica Boancă a afirmat că o astfel de reglementare este benefică având în vedere că Ministerul Educației nu a reușit să implementeze un sistem online. Astfel copiii vor beneficia de supraveghere din partea propriilor părinți.

„Ministerul Educaţiei nu a binevoit în aceşti doi ani să se preocupe de funcţionarea sistemelor de educaţie, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări. Având în vedere că nu există nici măcar un sistem online integrat la nivelul Ministerului Educaţiei, prin care să se poată face lecţiile (…), este nevoie de supravegherea părinţilor. Ca profesor, sunt de părere că şcoala online este un factor extrem de dăunător pentru psihicul copiilor noştri, dar atât timp cât în acest stat funcţionează dictatura şi nu se ascultă părerile părinţilor, profesorilor, elevilor, AUR susţine această iniţiativă”, a declarat senatorul AUR.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: