Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii așteaptă cu nerăbdare finalizarea unui vaccin, iar oamenii de la palat au confirmat că nu are intenția de a se retrage și că intenționează să slujească națiunea „toată viața ei”.
Maiestatea Sa, în vârstă de 94 de ani, ar fi „dornică să revină la normal” după ce pandemia de coronavirus va fi ținută sub control.
Asistenții săi au respins, de asemenea, discuțiile despre o regență - în care regina ar face un pas deoparte pentru a-i permite fiului ei prințul Charles să se urce pe tron.
În schimb, Regina, care este în prezent cel mai longeviv monarh din lume, se spune că ar dori să continue pe tron după cea de-a 95-a aniversare din luna aprilie.
Ea speră, de asemenea, să revină la îndatoririle regale anul viitor, odată ce va fi lansat un vaccin Covid.
Aceasta vine după ce Majestatea Sa și-a îndeplinit primele atribuții regale din martie luna trecută, când i s-a alăturat prințul William la Laboratorul de Știință și Tehnologie al Apărării (Dstl) de la Porton Down, lângă Salisbury.
Perechea sa întâlnit cu oameni de știință care au lucrat în urma atacului Novichok din 2018 și susțin răspunsul Marii Britanii la focarul Covid-19.
Mesaj de speranță pentru poporul britanic
Deși au fost puse în aplicare o serie de măsuri de siguranță și măsuri de distanțare socială, regina nu a purtat o mască în timpul vizitei - în care comentatorii regali au spus atunci că este un mesaj de speranță pentru publicul britanic.
Era pentru prima dată când Majestatea Sa se aventurase dintr-o reședință regală în șapte luni, în afara gospodăriei sale cu personal redus - supranumit HMS Bubble - pentru a-și îndeplini atribuțiile de șef de stat.
Regina se refugiase la reședința Berkshire pentru siguranța ei, dar a fost ocupată în spatele ușilor închise, efectuând diverse diligente.
Săptămâna trecută a fost văzută purtând o mască de față pentru prima dată în public, în timp ce a marcat centenarul înmormântării Războinicului Necunoscut într-o mică ceremonie privată din Westminster Abbey, informează Daily Mail.
Ea a fost obligată să-și acopere fața urmând restricțile guvernamentale.
Între timp, surse regale spun că programul Reginei este deja pregătit pentru anul viitor, și cu speranța apariției vaccinului, întrucât firma americană de medicamente Pfizer a anunțat la începutul acestei săptămâni că acesta ar avea o rată de eficacitate de 90%.
Între timp, miniștrii planifică, de asemenea, în avans modalități de a sărbători al 70-lea an pe tron, care va fi în 2022.
Regina este în prezent al patrulea cel mai longeviv monarh din istorie. Francezul Ludovic al XIV-lea, care a domnit între 1643 și 1715, este actualul deținător al recordului, la 72 de ani și 110 zile.