Evenimentul Zilei > Actualitate > Regina Elisabeta sfidează orice regulă sanitară! Ce mesaj vrea să transmită? Iată dovada FOTO
Regina Elisabeta sfidează orice regulă sanitară! Ce mesaj vrea să transmită? Iată dovada FOTO

Regina Elisabeta sfidează orice regulă sanitară! Ce mesaj vrea să transmită? Iată dovada FOTO

În timp ce pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, mai ales în Regatul Unit, Regina Elisabeta a II-a nu se sperie şi nici nu se supune regulilor sanitare.

Regina Elisabeta nu a purtat niciodată o mască de protecţie în public, iar ultima s-a ieşire din octombrie dovedeşte încă o dată că sfidează regulile impuse de Regatul Unit.

În timp ce Marea Britanie tocmai a intrat în cel de-al doilea blocaj național, Regina sfidează regulile impuse

Potrivit lui Robert Lacey, autorul „Battle of Brothers: William, Harry and the Inside Story of a Family in Tumult”, regina Elisabeta a II- a nu a fost niciodată fotografiată purtând o mască de față pe tot parcursul pandemiei. Acesta a subliniat faptul că restul membrilor familiei regale, soţul reginei în vârstă de 94 de ani, Prințul Charles și Prințul William, poartă măștile „de la începutul crizei coronavirusului pentru a da un exemplu public”.

Regina Elisabeta a II-a vorbește cu căpitanul Sir Thomas Moore și familia sa la castelul Windsor pe 17 iulie 2020. Ea nu a fost fotografiată public cu o mască de față. (Fotografie de Pool / Samir Hussein / WireImage)

„Gândirea reginei cu privire la această chestiune rămâne un mister”

Lacey continuă: „Cel mai apropiat de cineva a explicat de ce Elisabeta a II-a nu ar trebui doar să ignore, dar pare să contrazică liniile directoare guvernamentale, deoarece vrea să arate Marii Britanii o imagine total opusă. Arătând că Palatul Buckingham, Majestatea Sa vrea să transmită speranță”.

Regina nu a fost văzută în public de aproape o lună, ultima dată fiind văzută pe 15 octombrie la Porton Down, din nou fără mască facială. Cu toate acestea, weekendul care vine va oferi reginei o oportunitate de a purta o mască: Ziua Amintirii, duminică, 8 noiembrie.

Regina Elisabeta a II-a în timpul celei mai recente apariții publice la parcul științific Porton Down pe 15 octombrie 2020. (Foto de Ben Stansall - WPA Pool / Getty Images)

Sărbătoarea aduce un omagiu celor care au murit în apărarea Regatului Unit

Per Lacey, care a scris despre familia regală britanică de 40 de ani și a lucrat anterior la arhivele regale, a explicat că cele 48 de persoane stabilite să intre în contact cu monarhul pentru ziua respectivă au fost testate pentru COVID-19 înainte de întâlnire cu ea: Deci, cu siguranță duminică, vom vedea pe Majestatea Sa onorând sacrificiul lor purtând masca care a devenit obligatorie conform hotărârii noastre naționale de a învinge acest dușman crud” a sugerat Lacey, potrivit celor relatate de foxnews.

 Regina a purtat mască pentru prima dată după ce a fost aspru criticată

Regina Elizabeth a II-a a depus un buchet de flori la mormântul Soldatului Necunoscut din Abaţia Westminster, fiind pentru prima oară când a purtat mască în public.

Regina Elizabeth a II-a a depus un buchet de flori la mormântul Soldatului Necunoscut. A fost prima oară când a purtat mască în public