Evenimentul Zilei > Sport > Veste bună pentru Ronaldinho! Fanii din toată lumea pot respira ușurați!
Veste bună pentru Ronaldinho! Fanii din toată lumea pot respira ușurați!

Veste bună pentru Ronaldinho! Fanii din toată lumea pot respira ușurați!

După șase luni petrecute în detenție, fostul star de la Barcelona, Ronaldinho, va fi eliberat și va fi lăsat să plece din Paraguay.

Jucătorul a fost prins în timp ce încerca să intre în țară cu acte false și a fost arestat pe loc de polițiștii de frontieră din Paraguay. Polițiștii susțineau că pașapoartele lui Ronaldinho și a fratelui său nu au fost emise de o autoritate oficială a statului, ci au fost falsificate la modul grosolan de persoane necunoscute la cererea fotbalistului.

Ulterior, Ronaldinho a fost arestat pentru 32 de zile, pe care le-a petrecut într-un penitenciar de maximă securitate. Mai apoi, un judecător de instrucție a decis să îl plaseze pe fostul star de la Barcelona în stare de arest la domiciliu, care i-a fost fixat într-o cameră dintr-un hotel de cinci stele din capitala Asuncion.

La proces, Ronaldinho s-a apărat și a spus că nu știa că documentele sunt false și că le-a primit de la organizatorii unui turneu de promovare pentru un program de educație sanitară, pentru care și-a anunțat participarea. La intrarea în Paraguay cu actele primite, fotbalistul și fratele său au fost arestați. Brazilianul a scăpat ușor după ce procurorii au anunțat că susțin versiunea lui și că planul a fost pus la cale de persoanele care au organizat evenimentul.

Conform ministrului de Interne, autoritățile de la aeroport au făcut o plângere către Parchet, după intrarea fostului jucător în țară. „Forțele noastre au descins la hotelul unde jucătorul și fratele acestuia se aflau cazați. Nimeni nu crezut că se va ajunge aici, dar domnul Ronaldinho avea un pașaport fals, ori acest lucru reprezintă un delict la noi în țară, așa că am dispus arestarea sa”, a declarat Euclides Acevedo, Ministrul de Interne din Paraguay, conform Marca.

Cei doi frați au fost încarcerați în închisoarea din Asuncion, fiind suspectați că ar avea legături cu o rețea de spălare de bani. Autorităților din Paraguay li s-a părut suspect faptul că, deși acordul Mercosur le permite brazilienilor să intre în Paraguay fără pașaport, la plecarea din Brazilia, Ronaldinho și fratele său au prezentat documentele braziliene, dar, în Paraguay, au optat pentru acte de identitate paraguayene, dar false. Wilmondes Sousa Lira, cel acuzat că le-ar fi procurat documentele false, a fost și el închis.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.