Evenimentul Zilei > Economie > Veste bună pentru români. Bani mai mulți pentru voucherele de vacanță
Veste bună pentru români. Bani mai mulți pentru voucherele de vacanță

Veste bună pentru români. Bani mai mulți pentru voucherele de vacanță

O veste bună pentru bugetarii care în 2019 s-au bucurat de voucherele de vacanță, a fost anunțată joi de un oficial din turism.

Potrivit Corinei Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare a Turismului, în urma unor negocieri purtate între acest patronat și Guvernul României, valoarea voucherelor de vacanță va crește semnificativ în 2020. Astfel, Guvernul ar fi agreat ideea ca valoarea acestor vouchere să fie majorată de la 1.450 lei, la 2.080 lei.

„Am avut solicitări din partea agențiilor de turism şi a hotelierilor pentru a propune guvernului, ceea ce noi, industria ospitalieră din România am şi făcut – majorarea cuantumului tichetelor de vacanţă pentru turiştii care vor alege să vină în vacanţă în perioadele de extrasezon. Suma propusă este de 2080 de lei, practic de la 1450 de lei am ajunge la o valoare mai mare, dar trebuie să ne gândim că aceşti bani se întorc într-o sumă şi mai mare în turismul românesc. Este un sprijin care vine pentru operatorii de cazare, de alimentaţie publică, de agenţiile de turism şi, destinaţii care sunt dependente de sezonalitate – de exemplu litoralul românesc, vor avea posibilitatea să vadă mai mulţi turişti”, a precizat Corina Martin.

Informația a fost confirmată de Virgil Popescu, ministrul Economiei, care declara la finalul anului trecut că Guvernul va acorda și în 2020, aceste facilități pentru angajații de la stat. „Nu avem nicio intenţie să oprim voucherele de vacanţă, am spus-o şi în audierile parlamentare, a fost un fake news că cineva ar vrea să oprească voucherele de vacanţă. Nu, voucherele de vacanţă vor continua, ele au fost un vector de marketing pentru turism foarte important pentru promovarea turismului intern”, a precizat ministrul Economiei, care va controla în mandatul său şi sectorul turismului. Prin acest efort bugetar, Guvernul sprijină indirect, dezvoltarea turismului în România.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.