Potrivit lui Florin Cîțu, aceste măsuri de sprijinire a companiilor și persoanelor fizice, urmau să expire la sfârșitul lunii iunie, dar vor fi prelungite până la 25 octombrie.

„Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice, vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa.

Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a afirmat Florin Cîțu.

Totodată, Florin Cîțu a msi spus că 4.000 de companii beneficiază de programul IMM Invest.

Intenția ministrului de Finanțe este ca până la începutul săptămânii viitoare numărul să acestor companii care să beneficieze de programul IMM să crească la 10.000 de companii.

„IMM Invest a ajuns acum două zile la 4.000 de companii care au primit bani. Vorbim deja de un plafon care se duce spre 4 miliarde. Deja începe să accelereze, estimez că la începutul săptămânii viitoare vom avea 10.000 de companii.

Ca o comparaţie, anul trecut erau în România 25.000 de IMM care aveau credite”, a declarat Florin Cîţu.

În aceste condiții, Florin Cîțu estimează că până la sfârșitul acestei campanii, adică până la data stabilită de 25 octombrie, 40.000 de companii să aibă acces la creditele facilitate de IMM Invest.

Menționăm că, programul guvernamental de sprijinire întreprinderilor mici şi mijlocii a fost elaborat ca urmare a crizei induse de pandemie.

La începutul lunii mai, Guvernul a adoptat printr-un Memorandum un program de care să beneficieze IMM-urile.

„Întreprinderile Mici și Mijlocii vor beneficia de sprijin pentru acces la finanțare, prin garantarea de către stat a 50% din creditele pentru investiții și/sau a liniilor de creditare pentru finanțarea capitalului de lucru, potrivit „Programului de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMANIA”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, în perioada următoare, după epuizarea plafonului, se va face o analiză pentru a se vedea exact câte companii au fost respinse în cadrul acestui program, potrivit antena3.ro