Evenimentul ZileiActualitateVeste bună pentru bucureșteni. De sâmbătă se deschid barurile și locurile de distracție

Veste bună pentru bucureșteni. De sâmbătă se deschid barurile și locurile de distracție

Veste bună pentru bucureșteni. De sâmbătă se deschid barurile și locurile de distracție
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a afirmat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că dacă rata de infectări în București rămâne sub 3 la mia de locuitori, de sâmbătă, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc se vor deschide.

Veste bună pentru bucureșteni. Traian Berbeceanu a explicat că rata de infectări, care miercuri a coborât sub 3 la 1000 de persoane, trebuie să se mențină la acest nivel încă două zile, pentru a se putea relaxa restricțiile.

De sâmbătă putem avea o relaxare a măsurilor

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență. În situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu miercuri seară la Digi24.

În cazul în care ședința Comitetului pentru situații de urgență va avea loc vineri, relaxarea măsurilor va intra în vigoare de a doua zi. „Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai precizat Berbeceanu.

Mesajul a fost transmis de prefectul Capitalei și pe o rețea de socializare. El scrie că în cazul în care scăderea ratei infectărilor în București se va menține sub 3 la mia de locuitori, va redeschide restaurantele și barurile la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri.

Funcționarea la o capacitate de 30%

„În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a postat Traian Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.

Veste bună pentru bucureșteni

Bucureştiul a revenit în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Miercuri  s-a înregistrat o rată de infectare de 2,96 la mia de locuitori.

Capitala intrase în scenariul roşu anul trecut, pe 19 octombrie.

 


Accesează: