Veste bună pentru bucureșteni. Traian Berbeceanu a explicat că rata de infectări, care miercuri a coborât sub 3 la 1000 de persoane, trebuie să se mențină la acest nivel încă două zile, pentru a se putea relaxa restricțiile.

De sâmbătă putem avea o relaxare a măsurilor

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență. În situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu miercuri seară la Digi24.

În cazul în care ședința Comitetului pentru situații de urgență va avea loc vineri, relaxarea măsurilor va intra în vigoare de a doua zi. „Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai precizat Berbeceanu.

Mesajul a fost transmis de prefectul Capitalei și pe o rețea de socializare. El scrie că în cazul în care scăderea ratei infectărilor în București se va menține sub 3 la mia de locuitori, va redeschide restaurantele și barurile la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri.

Funcționarea la o capacitate de 30%

„În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a postat Traian Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.

Veste bună pentru bucureșteni

Bucureştiul a revenit în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Miercuri  s-a înregistrat o rată de infectare de 2,96 la mia de locuitori.

Capitala intrase în scenariul roşu anul trecut, pe 19 octombrie.