Evenimentul Zilei > International > Lumea presei, din nou, în DOLIU… A murit, la datorie, pe frontul din IRAK, jurnalista VÉRONIQUE ROBERT
Lumea presei, din nou, în DOLIU… A murit, la datorie,  pe frontul din IRAK, jurnalista VÉRONIQUE ROBERT

Lumea presei, din nou, în DOLIU… A murit, la datorie, pe frontul din IRAK, jurnalista VÉRONIQUE ROBERT

Véronique Robert, ultima victimă a exploziei minei din Irak, a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţă, la spitalul militar Percy, de lângă Paris.

O mină, în Irak, în partea oraşului Mosul, aflată încă sub ocupaţia Statului Islamic, a curmat viaţa a trei ziarişti, ultima victimă fiind jurnalista Veronique Robert, de la France 2, în vârstă de doar 48 de ani. Ea nu rezistat operaţiei efectuate la Bagdad, urmată de transferul victimei la spitalul militar Percy, aflat în apropiere de Paris, încetând din viaţă sâmbătă dimineaţa.

Cei care o însoţeau în transmisia pe viu a sângeroaselor evenimente armate, de asemenea victime ale minei criminale, sunt reporterul francez Stephan Villeneuve, care făcea un reportaj la Mosul, pentru emisiunea “Invitat Special”, şi jurnalistul irakian Bakhtiyar Addad, care îi însoţea pe amândoi, şi care a murit pe loc, în urma exploziei. Alături de ei, Samuel Forey, reporter independent, a suferit răni uşoare, conform www.news.ro.

Véronique Robert a fost o jurnalistă experimentată în reportaje din “teatrele de război”, plină de curaj şi dăruire pentru munca periculoasă pe care o desfăşura, dar  care o pasiona atât de mult. Fără transmisiunile ei, precum şi ale colegului său, Stephan Villeneuve, presa franceză audio-vizuală şi scrisă, ca şi spectatorii din întreaga lume ai conflictelor aducătoare de tragedii din Orientul Mijlociu şi în special din Irak, nu ar fi putut beneficia de informaţia “caldă”, de ştirea şi evenimentul “la prima mână”, din imediata apropiere.

Dumnezeu s-o odihnească pe ea şi pe toţi ceilalţi jurnalişti-eroi căzuţi la datorie, pe frontul de luptă din Irak!