Evenimentul Zilei > Actualitate > Verdictul unui om de știință! Blocarea din cauza Covid-19 a fost o „eroare monumentală”!
Verdictul unui om de știință! Blocarea din cauza Covid-19 a fost o „eroare monumentală”!

Verdictul unui om de știință! Blocarea din cauza Covid-19 a fost o „eroare monumentală”!

Omul de știință Mark Woolhouse, consilier al Guvernului Marii Briranii, admite că blocarea a fost o „eroare monumentală la scară globală”.

Un consilier științific al guvernului britanic spune că blocarea coronavirusului a fost o „măsură de panică” și o „greșeală monumentală la scară globală”.

„Leacul a fost mai rău decât boala”

Expertul în boli infecțioase și profesor la Universitatea din Edinburgh, Mark Woolhouse, a recunoscut că decizia de închidere din martie a fost o „măsură crudă” care a fost adoptată pentru că „nu ne puteam gândi la nimic mai bun de făcut”.

Blocarea a fost o măsură de panică și cred că istoria va spune că încercarea de a controla Covid-19 prin blocare a fost o greșeală monumentală la scară globală, leacul a fost mai rău decât boala, a spus Woolhouse, care solicită acum guvernului să deblocheze societatea înainte de a face mai multe pagube.

Nu vreau să mai văd niciodată blocarea națională”, a adăugat el. „A fost întotdeauna o măsură temporară care a întârziat pur și simplu stadiul epidemiei pe care o avem acum. Niciodată nu avea să schimbe nimic fundamental…”.

Profesorul afirmă că impactul răspunsului la coronavirus va fi mai grav decât virusul însuși

„Cred că blocarea a aavut un impact negativ la educația noastre, accesul la îngrijiri medicale și la aspecte mai largi ale economiei și societății noastre care se vor dovedi a fi cel puțin la fel de mari decât daunele produse de COVID-19”, a spus Woolhouse.

Richard Sullivan, profesor la King’s College din Londra, a avertizat anterior că în următorii 5 ani vor exista mai multe decese de cancer decât numărul persoanelor care mor din cauza coronavirusului în Marea Britanie…şi totul  din cauza întreuperii tratamentelor bolnavilor de cancer.

Cifrele arată, de asemenea, că au fost mai multe decese în perioada sezonului gripal 2017-18 (aproximativ 50.000) decât numărul total de persoane din Marea Britanie care au murit din cauza coronavirusului (41.433).

Cu toate acestea, un sondaj realizat luna trecută a constatat că britanicii au considerat că aproximativ 7% din populație, 5 milioane de oameni, au fost uciși de COVID-19, informează presa britanică.