Explozia s-a produs miercuri, la etajul V al unui bloc de locuințe din Timișoara. În timpul deflagrației a ars locuința unui chinez, iar celelalte aprtamente din imobil au rămas fără ferestre, geamurile fiind sparte de suflu. Din fericire, în afara ferestrelor sparte, imobilul nu a avut de suferit.
Chinezul în apartamentul căruia a avut loc explozia a fost transportat cu o Ambulanță la spital și internat la secția de Arși de la Casa Austria, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Timiș. ”Pacientul este în continuare în ATI, iar starea lui este apreciată de medici drept gravă. El are arsuri pe 20% din corp și la nivelul căilor respiratorii superioare. În plus s-au luat grefe de pe 9% din corpul său pentru a fi acoperite cu piele zonele problematice. Prognosticul medical este rezervat în ceea ce îl privește chiar dacă de azi respiră singur”, a declarat dr. Florin Bârsășteanu, directorul medical al instituției.
Potrivit Ancuței Morariu, ofițerul de presă al IPJ Timiș, ancheta în cazul exploziei a stabilit că au existat trei surse prin care s-a acumulat gazul în apartamentul cetățeanului chinez. Mai exact, ”erau scăpări de gaz în spatele aragazului și la nivelul plafonului”, a explicat polițista. În cauză a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere. 
 

Te-ar putea interesa și: