FC Petrolul Ploiești și grupul francez de utilități Veolia, lider mondial în managementul apei (dar care mai derulează în România și afaceri în domeniul energiei), au oficializat un par teneriat pe termen lung. Formația prahoveană se află, în prezent, în Liga a 3-a, după ce anul trecut se regăsea în cel de-al patrulea eșalon. Planurile multinaționalei din Hexagon în ceea ce privește Petrolul sunt simple: promovarea succesivă a „lupilor” în Liga I.

Veolia, partener important pentru OL

Un alt „target” de viitor este acela ca petroliștii să-și redobândească locul în cupele europene prin câștigarea Cupei României. Vineri, la stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, a avut loc oficializarea parteneriatului, la care au luat parte fostul mare jucător al petroliștilor, Mircea Dridea (președintele de onoare al clubului), Jorj Mădălin Mihailovici (CEO Veolia România), Cristian Vlad (președintele echipei) și Octavian Grigore (antrenorul Petrolului). Gigantul Veolia a înaintat către clubul Olympique Lyon o scrisoare de intenție, prin care se va încerca un parteneriat.

„Este un proiect curat, vrem să facem performanță”

Multinaționala franceză și OL leagă deja o colaborare puternică. Doar în acest an, Veolia a contribuit cu 4 milioane de euro la bugetul fostei campioane a Franței. „Nu sunt un suporter înfocat al Petrolului, ci super înfocat! În momentul în care am gândit acest parteneriat, am decis să facem o punte între spectatori, suporteri, ploieșteni și acest numărul 1 mondial în domeniul lui de activitate, Veolia. Lupii sunt puternici în haită, în sensul frumos al cuvântului. Ne-am dori ca toată suflarea ploieșteană, ușorușor, să înțeleagă că este un proiect curat, un proiect frumos, că dorim să facem performanță”, a declarat Jorj Mădălin Mihalovici, CEO Veolia România.

Mai mult, Veolia are de gând să creeze la Ploiești și un centru de copii și juniori.