Evenimentul Zilei > Justitie > Venit impresionant încasat de Stelian Ion, ministrul Justiției, din trei funcții publice. Cât a economisit politicianul
Venit impresionant încasat de Stelian Ion, ministrul Justiției, din trei funcții publice. Cât a economisit politicianul

Venit impresionant încasat de Stelian Ion, ministrul Justiției, din trei funcții publice. Cât a economisit politicianul

Stelian Ion, ministrul Justiției, are un venit impresionant, ce provine, lunar, din cele trei funcții pe care le deține. El a reușit să facă și ceva economii.

Stelian Ion, ministrul Justiției, câștigă foarte bine din cele trei funcții publice pe care le deține. El are un venit total de 50.000 de lei, compus din 13.000 de lei/lună din partea Ministerului Justiției, 11.000 de lei/lună de la Camera Deputaților și 26.000 de mii de lei de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Venituri substanțiale obținute din funcții publice de ministrul Justiției, Stelian Ion

O comparație făcută între declarația de avere ce a fost depusă în luna februarie a acestui an. și cea făcută publică în iunie, de către ministrul Stelian Ion relevă faptul că economiile din bancă i-au crescut cu peste 200.000 de lei. De la puțin peste 120.000 de lei la peste 322.000 de lei.

Pe lângă salariul de parlamentar, a primit bani și de la Justiție (ca ministru, dar și de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde e membru de drept, ca urmare a faptului că e ministru). „Între timp, am încasat venituri și ca ministru, și ca membru de drept al CSM. Acestea vor apărea, în mod legal, în declarația de avere pentru anul fiscal 2021, al cărei termen de depunere este iunie 2022”, a scris Stelian Ion pe contul de Facebook.

Cât a economisit în ultimele luni

„Potrivit site-ului MJ, ministrul Justiției are un salariu lunar brut de 21.840 de lei, la care nu se adugă nici un spor. În mare, salariul net pe care-l primește Stelian Ion de la MJ este de aproximativ 13.000 de lei lunar. Dacă l-a economisit integral, Ion a adunat în cinci luni și jumătate (declarația de avere este depusă pe 15 iunie a.c.) aproape 72.000 de lei.

De la CSM, veniturile au fost duble. Potrivit Monitorului Justiției, un membru al Consiliului primește lunar o sumă netă de 26.950 de lei net. În cinci luni și jumătate, dacă sumele au fost economisite integral, s-au adunat peste 148.000 de lei”, scriu jurnaliștii de la Newsweek.